Bänkskiva Ek 2400 mm

Art.nr: 9049577

1 099,00/st
  • Bänkskiva Ek
  • Mått: 27 x 600 x 2400 mm
  • Obehandlad

Produktbeskrivning

Bänkskiva Obehandlad Ek

En massiv, stavlimmad bänkskiva i ek, den ultimata bänkskivan till köksbänken. Den här bänkskivan är obehandlad men kan enkelt behandlas med olja, vax eller lack för önskar resultat. 

Montering Bänkskiva

Innan montering bör bänkskivan behandlas och oljas in ordentligt. Första steget är att slipa skivans yta med sandpapper av det fina slaget. Det andra steget är att se till att du noggrant torkar av allt slipdamm från skivan för att sedan applicera träoljan. Oljan applicerar du enklast med en mjuk svamp eller en roller i träets längdriktning. När oljan är applicerad låter du skivan stå och torka i ca 15-20 minuter för att oljan ska få torka in ordentligt i träskivan. Därefter torkar du bort överflödig olja som inte sugits upp av träet med hjälp av en trasa. Sedan vänder du skivan för att behandla andra sidan likadant. Slipning och inoljning bör upprepas minst tre gånger på var sida innan montering.  

Skötsel Bänkskiva

Det krävs ingen större insats för att ge din bänkskiva nytt liv och lyster när den börjar se lite grå och tråkig ut. För att bevara den glansiga ytan bör ovansidan oljas in var 2-3:e månad eller oftare vid behov. Om träet skulle resa sig kan du enkelt slipa till ytan med fint sandpapper.