Bärbuske 17 cm kruka

Art.nr: 9021861

32,50/st 64,95/st
  • Björnbär
  • Hallon
  • Krusbär
  • Vinbär

Produktbeskrivning

Bärbuskar i olika sorter

Sätt smak och färg på din trädgård med våra bärbsukar. Välj bland olika sorter. Vattna bärbuskarna extra mycket under de torra perioderna på sommaren. Täck gärna jorden runt plantan med någon av våra täckbarker så minskar du tillväxten av ogräs och jorden behåller vattnet längre.

Björnbär
Björnbärsbusken trivs bäst i söderläge med mycket sol. Ställ gärna mot en vägg så att busken kan klättra. Plantering kan ske både vår som höst. Plantera buskarna med ett par meters mellanrum och tänk på att inte gräva ner dem för djupt. Björnbärsbuskar är lätta att föröka om man önskar. Välj jord med högt pH-värde och den får gärna vara mullrik.

Hallon
Ställ gärna hallonbusken i soligt läge så får bären en godare smak. Plantering kan ske både vår som höst. Plantera hallonbuskarna med ett avstånd på 70-80 cm och tänk på att inte gräva ner dem för djupt. Busken vill gärna bindas upp med snöre eller spaljé under sin tillväxt. Hallonbusken går bra att dela. Välj jord med högt pH-värde och den får gärna vara mullrik och kalkfattig.

Krusbär
Krusbär odlas på ett varmt men luftigt läge. Plantering kan ske både vår som höst. Plantera buskarna med ett par meters mellanrum och tänk på att inte gräva ner dem för djupt. Krusbärsbusken går bra att dela och är lätta att föröka. Välj mullrik jord som är vattenbevarande.

Vinbär
Vinbär odlas på ett varmt men luftigt läge. Plantering kan ske både vår som höst. Plantera buskarna lite djupare med ett asvtånd på någon meter men minska avståndet om du ska bygga häck. Viinbärsbuskar beskärs på hösten. Vinbärsbusken går bra att dela och är lätta att föröka. Välj mullrik jord som är vattenbevarande.