Betongplint 4"

Art.nr: 9018170

83,95/st
  • Betongplint 4"
  • Mått: 460 x 185 x 185 mm
  • Vikt: 35 kg
  • 96 mm mellan förankringsjärnen

Produktbeskrivning

Betongplint 4"

Färdiggjuten betongplint med fasta förankringsjärn. Betongplinten har måtten 460 x 185 x 185 mm och förankringsjärnen sitter med 96 mm mellanrum. Vikten på betongplinten är 35 kg.

Användning och montering

Vid förankring av mindre byggnader använder man vanligtvis betongplint för att förankra husgrunden i marken. När du ska montera betongplintarna ska du alltid börja med att mäta ut och markera var plintarna ska sitta. Gräv därefter ca 50 cm djupa hål i marken på de platser du mätt ut. Hålen ska grundas med ungefär 10 cm markdamm för att plintarna ska få fäste i marken och inte riskera att pressas upp av eventuell frost. Om jorden är lös och du behöver gräva djupare hål för att nå fast jord för att plintarna ska få fäste behöver du antingen använda dig av högre plintar eller fylla på med mer markdamm.

När du satt i plintarna i hålen ska de sticka upp ca 5 cm över marken. Det är av stor vikt att plintarna sitter på en jämn höjd. Ett smidigt sätt att kontrollera så att plintarna sitter jämt är att lägga en bräda mellan dem och mäta nivån med hjälp av ett vattenpass. Justera plintarna tills du mätt ut att nivån är jämn och att alla plintar sticker upp 5 cm över marken.

Specifikationer

Höjd 460 mm
Avstånd förankringsjärn 96 mm