P.g.a. tekniska problem är det just nu inte möjligt att betala med presentkort på jemfix.se. Vi arbetar med att lösa problemet och beklagar olägenheten.

Drivhus Mini Allround

Art.nr: 9057844

79,00/st
  • Drivhus Mini Allround
  • 30 st. insatskrukor
  • Perfekt för fröodling

Produktbeskrivning

Minidrivhus med 30 krukor

Ett lite större minidrivhus med hela 30 stycken små plastkrukor som ger dig möjlighet att odla alla fröer du önskar. Ett minidrivhus är exemplariskt för att fröså och ger perfekta förutsättningar för dina frön att gro och ger plantorna starka rötter innan det är dags att plantera om dem. Minidrivhuset och krukorna är tillverkade av plast, botten av drivhuset är grönt till färgen, locket är transparent och krukorna svarta.

Fröså i minidrivhus

Att så frön i minidrivhus är inte alls svårt, det ger perfekta förutsättningar för att dina frön att gro starka rötter innan du planterar om dem i trädgråden eller i större krukor. Såhär går du för att fröså i minidrivhus:

Börja med att fylla plastkrukorna med såjord och plantera därefter dina frön utefter anvisningarna på fröpåsen. Vanligtvis brukar det vara lagom att plantera ca ett till tre frön i vardera kruka i drivhuset, men för en del kryddväxter rekommenderas ibalnd att plantera upp till tio frön per kruka. Läs därför på fröpåsen vad som passar för just de fröer du vill så.

En del fröer ska täckas med jord och andra bör inte täckas då de behöver mycket ljus för att ta sig. Läs även här på fröpåsen för respektive frö vad som rekommenderas.

Minidrivhuset bör stå ljust, i rumstemperatur och jorden ska hela tiden hållas fuktig. När du sår fröer får aldrig jorden torka ut helt. I början är det bra att fukta jorden genom att spraya vatten med en sprayplaska, men när dina frön har börjat gro och utvecklat rötter kan du övergå till att vattna underifrån på odlingstrågets botten.

Ett minidrivhus ger bra värme och fuktighet till dina fröodlingar men det är viktigt att också ventilera ofta genom att lyft på locket till minidrivhuset. Du kan även lägga locket på glänt för att öppna upp för god ventilation. Ta bort locket helt när dina plantor har vuxit till sig lite och sedan när dina plantor har växt ytterligare och det börjar bli trångt i minidrivhuset, så är det dags att plantera om dina plantor i större krukor, eller att plantera ut de i rabatten eller i odlingskragen. 

Lycka till med dina fröodlingar!