Isoleringsrulle

Art.nr: 9034636

22,95/m2 232,94 pr. krt
  • Isoleringsrulle
  • Mått: 95 x 8750 x 580 mm
  • 10,15 kvm/fp
  • Lambdavärde: 40

Produktbeskrivning

Isoleringsrulle Lambda 40

Isolering används i byggkonstruktioner för att reglera temperaturen och ge skydd mot värme och kyla. Samtidigt dämpar isoleringen ljud och ger en lugnare och behagligare ljudnivå i rummet. Isolering används i väggar, golv och tak och är, utöver bra för temperatur och ljuddämpning, även ett bra skydd mot brand. 

Den här isoleringen, Superglass Multi-Roll 44, är tillverkad av ca 84 % återvunnet glas. Den säljs på rullar om två stycken isoleringsremsor med måtten 95 x 8750 x 580 mm vilket täcker ca 10,15 kvm. Isoleringen har lambdavärde 40, lambda är värdet på materialets värmekonduktivitet och är viktigt att känna till då det anger hur väl isoleringen leder värme. Materialet är bättre på att isolera ju lägre lambdavärde det har.

Montering

Vid användning i vägg ska rullen delas. Isoleringen monteras sedan mellan träreglar som har centrumavstånd 600 mm. När man isolerar yttervägg ska det alltid finnas ett vindtätt ytskikt på utsidan och ett lufttätt och fuktsäkert ytskikt på insidan. Viktigt att tänka på vid tilläggsisolering är att anpassa tillvägagångsättet så att befintlig vägg hamnar i ett fuktsäkert klimat.

Förvaring och hantering

All isolering skall förvaras torrt och skyddas mot fukt. Fukt försämrar produktens isoleringsegenskaper samt framkallar lukt. Skulle fukt komma in i isoleringen försvinner den såväl som lukten med tiden, men får absolut inte byggas in i konstruktionen förrän all fukt är borta.

Klass och märkning

Produkten har Euroklass A1 och är en obrännbar isolering. CE-märkt enligt MW-EN 13162-T1.