Konstruktionsvirke 45 x 170 mm - 4,2 m

Art.nr: 9057314

59,95/mtr 251,79 pr. st
  • Konstruktionsvirke

  • Mått: 45 x 170 mm - 4,2 m

  • Tryckimpregnerad NTR-A

  • 20-års rötskyddsgaranti

Produktbeskrivning

Regel Impregnerad 45 x 170 mm - 4,2 m

Tryckimpregnerat konstruktionsvirke från södra, tillverkat av svensk furu. Konstruktionsvirket är ett klassiskt regelvirke av hög kvalitet. Den här regeln har dimensionen 45 x 170 mm och längden 4,2 m, men säljs även i längderna 3,6 meter, 4,8 meter och 5,4 meter. Regelvirket har hållfasthetsklass C24 och används för att bygga stommen i en konstruktion.

Konstruktionsvirke med hållfasthetsklass C24

Hållfasthetsklassen anger en regels bärförmåga samt dess styvhet. Ett högre värde fastställer att regeln har en högre hållfasthet. Vilken hållfasthetsklass du ska använda för att uppfylla de regler som gäller för olika byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionens ritning.

Det här konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24, en hållfasthetsklass som berättar att konstruktionsvirket är godkänt att använda i bärande konstruktioner som kräver en hög hållfasthet. Konstruktionsvirket lämpar sig därmed till exempelvis takstolar och bjälklag.

Konstruktionsvirke med Tryckimpregnering NTR-A

Vad innebär tryckimpregnering NTR-A? Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till träets mitt och är faktiskt den enda metod som garanterat skyddar hela virket från röta. NTR-A märkningen garanterar att konstruktionsvirket är godkänt för att användas direkt i markkontakt samt till konstruktioner i sötvatten. Den tryckimpregnerade regeln lämpar sig därmed att användas i exempelvis bryggor och till bärande byggkonstruktioner direkt i marken.

Utöver detta garanterar NTR-A märkningen att regeln är kvalitetskontrollerad och har en långvarig beständighet samt ett långvirigt skydd mot röta. Konstruktionsvirket säljs därmed med en 20-år lång rötskyddsgaranti.

Tryckimpregnering ger ett genomgående rötskydd genom hela träet, till skillnad från exempelvis träolja som är en ytlig impregnering som endast skyddar virkets yta. Träolja kan däremot användas för att behålla en snygg och fräsch yta på virket.

Återvinning av konstruktionsvirke NTR-A

När du har byggt klart, eller rivit en konstruktion, och fått virkesspill över så ska det alltid återvinnas på återvinningscentralen. Avfall från impregnerat virke ska alltid hanteras enligt anvisningarna från din kommun och får inte eldas upp av privatpersoner, då det innehåller koppar. Följ de anvisningar som finns i din kommun och deponera ditt tryckimpregnerade virke på din återvinningscentral enligt kommunens riktlinjer.

sodra.jpg