Konstruktionsvirke 45 x 195 mm – 3,6 m

Art.nr: 9057317

79,95/mtr 287,82 pr. st
  • Konstruktionsvirke
  • Mått: 45 x 195 mm – 3,6 m
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • 20-års rötskyddsgaranti

Produktbeskrivning

Impregnerad Regel 45 x 195 mm – 3,6 m

Tryckimpregnerat konstruktionsvirke med dimensionen 45 x 195 mm och en längd på hela 3,6 meter. Konstruktionsvirket är ett klassiskt regelvirke från Södra. Reglarna är tillverkade av svensk furu och har den höga hållfasthetsklassen C24. Konstruktionsvirket säljs även i längderna 4,2 meter, 4,8 meter och 5,4 meter.

Reglar med hållfasthetsklass C24

Hållfasthetsklassen för en regel anger vad den har föt bärförmåga och styvhet. Ett högre värde fastställer att regeln har en högre hållfasthet dvs. att den är styvare och kan bära mer. Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de regler som gäller för en byggkonstruktion ska finnas angivet i konstruktionens ritning.

Det här konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24, det används för att bygga stommen i en konstruktion och är godkänt för att användas i bärande konstruktioner som kräver en hög hållfasthet, till exempel takstolar och bjälklag. 

Konstruktionsvirket är tryckimpregnerat

Tryckimpregnering innebär att virket har ett genomgående rötskydd. Tryckimpregnering är den enda impregnering som når ända in till träets mitt och garanterat skyddar hela virket från röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som är en ytlig impregnering som endast skyddar virkets yta, så skyddar tryckimpregneringen virket ända in på djupet.

Det här konstruktionsvirket är tryckimpregnerat med märkning NTR-A. NTR-A märkningen garanterar att regeln är godkänd för användning direkt i markkontakt samt för användning i sötvatten. Konstruktionsvirket passar därför att användas till exempelvis bryggor och till bärande byggkonstruktioner som byggs direkt i marken. NTR-A märkningen garanterar även att virket är kvalitetskontrollerad och att det har en långvarig beständighet samt ett långvirigt rötskydd. Konstruktionsvirket säljs med en 20-års rötskyddsgaranti.

Återvinning av tryckimpregnerat konstruktionsvirke

Återvinning av tryckimpregnerat konstruktionsvirke ska ske på återvinningscentralen i linje med de direktiv som finns i din kommun. Tryckimpregnerat virke får inte eldas upp av privatpersoner, då det innehåller koppar och ska därför lämnas in och återvinnas på återvinningscentralen.

sodra.jpg

Specifikationer

Längd 3,6 m
Dimension 45 x 195 mm
Klassificering NTR-A