Köpvillkor

Här kan du läsa om de köpvillkor som gäller när du som kund beställer varor från jemfix.se.

I samband med att du som kund genomför en beställning hos jemfix.se så godkänner du köpvillkoren, samt jem & fix integritetspolicy.

Du måste ha fyllt 18 år för att få beställa varor från jemfix.se.

1. Priser

I händelse av större prishöjningar som sker utom vår kontroll, till följd av exempelvis råvaru- eller valutaförändringar, så förbehåller vi oss rätten att i motsvarande omfattning justera priset.

Vi förbehåller oss även rätten att under året justera priser och lagstadgade avgifter. Momsen på de flesta av varorna på jemfix.se är för närvarande 25%.

Priserna på jemfix.se visas inklusive moms.

2. Leveransvillkor

I detta avsnitt kan du läsa om de leveransvillkor som gäller vid beställning från jemfix.se.

2.1. Generella leveransvillkor

Leverans sker till transportörens ombud, eller direkt till angiven hem- eller företagsadress, beroende på valt leveranssätt och på de varor som beställningen innehåller. Vid beställning av varor från jemfix.se så presenteras tillgängliga leveranssätt i kassan. Tillgängliga leveranssätt och fraktkostnad kopplat till dessa leveranssätt, beräknas baserat på nedan angivna villkor för leverans till ombud, respektive hem- eller företagsadress.

Beställningar från jemfix.se skickas normalt inom 2-5 arbetsdagar.

Observera att leveranstiden under perioder med hög orderingång, och därmed högt tryck på vårt webblager, kan komma att bli något längre (upp till 14 dagar) än vad som anges på respektive produktsida. Observera även att leveransen kan komma att delas upp, exempelvis när beställda varor levereras ifrån olika lager. Vid dessa tillfällen meddelar vi kund via telefon eller mejl. Kan vi inte leverera inom avtalad tid, kommer du som kund att informeras om anledningen till förseningen och upplysas om en ny leveransdag, utan dröjsmål. Som kund har du rätt att häva köpet utan kostnad om leveranstiden varit av väsentlig betydelse. Detta gäller även specialbeställningar.

Vi har för närvarande inte möjlighet att leverera till icke brofasta öar (med undantag för Gotland). Vi förbehåller oss därför rätten att annullera ordrar som avses levereras till icke brofasta öar.

jemfix.se riktar sig endast till konsumenter inom Sveriges gränser. Därför förbehåller vi oss även rätten att annullera ordrar som avses levereras till länder utanför Sverige, då vi endast levererar till svenska adresser.

2.2. Leverans till ombud

Vid beställning av varor från jemfix.se så erbjuds i många fall leverans till ombud. Varor som skickas direkt från vårt eget webblager levereras med DHL och därmed hamnar beställningen hos din valda DHL Servicepoint när ombudsleverans väljs som leveranssätt. DHL har rätt till att byta ombud till ett närliggande om det valda ombudet skulle vara fullt vid leveransen.

Fraktkostnad för leverans till ombud på order som väger under 20 kg i vikt eller volymvikt:

0-1 kg        -                59 kr

1-10 kg      -                79 kr

10-15 kg    -                109 kr

15-20 kg    -                129 kr


Vid beställning av varor som skickas direkt från våra leverantörers lager så blir du i samband med din beställning från jemfix.se informerad om eventuella möjligheter att få din beställning levererad till ett ombud.

Observera att ombudsleveranser endast erbjuds för beställningar, vars totala vikt eller volymvikt ej överstiger 20 kg och vars storlek av transportören ej anses som skrymmande.

2.3. Hem- och arbetsplatsleverans

Vid beställning av varor från jemfix.se, så erbjuds leverans till hemadress och till företagsadress. För beställningar som anses som skrymmande eller väger över 20 kg i vikt eller volymvikt så är fraktkostnaden för leverans till hem- och företagsadresser: Från 599 kr. För skrymmande varor som skickas på pall kan palltillägg per påbörjad pall förekomma. Detta specificeras då på berörd varas produktsida, samt i varukorg och kassa.

Vid beställning till hemadress, där beställningen väger under 20 kg i vikt eller volymvikt och ej är skrymmande är fraktkostnaden:

0-3 kg       -                 99 kr

3-5 kg       -                 199 kr

5-10 kg     -                 279 kr


Vid beställning till företagsadress, där beställningen väger under 20 kg i vikt eller volymvikt och ej är skrymmande är fraktkostnaden:

0-3 kg       -                 79 kr

3-5 kg       -                 89 kr

5-10 kg      -                99 kr

10-15 kg    -               109 kr

15-20 kg    -               129 kr

Varor som skickas direkt ifrån vårt eget webblager levereras med DHL. DHL levererar både till hem- och företagsadresser under vardagar, kl. 07-17. Därmed behöver du vara på plats under denna tid för att ta emot leveransen. Om du inte har möjlighet att ta emot leveransen under den angivna tiden, så kan DHL i vissa fall ges tillåtelse att ställa av godset utan kvittens. Observera att DHL då frånsäger sig ansvaret för godset från att det ställs av, och att det är du som mottagare som från och med avställandet bär risken för godset.

Vid beställning av varor som skickas direkt ifrån våra leverantörers lager så blir du i samband med din beställning från jemfix.se informerad om tillgängliga leveranssätt.

2.3.1. Leverans utan kvittens

Om du inte har möjlighet att vara på plats och ta emot leveransen under DHL:s utkörningstider, så är det möjligt att välja att leveransen ställs av utan din kvittens. Detta förutsatt att godset är skrymmande. Observera att leverans utan kvittens innebär att du som kund, från det att avställandet äger rum, tar över risken för godset och att varken DHL eller jem & fix kan hållas ansvariga om godset av någon anledning inte skulle befinna sig på angiven avställningsplats, eller om det skulle ha blivit skadat under transport eller avställning. Därmed ersätter jem & fix inga stulna eller skadade varor som levererats utan kvittens.

Om du väljer att tillåta leverans utan kvittens, så rekommenderas det att du i meddelandefältet skriver var transportören kan ställa av leveransen så att exempelvis fukt och regn undviks.

2.4. Samlad och uppdelad leverans

Eftersom jemfix.se innefattar ett stort varusortiment, så tar vi i vissa fall hjälp av våra leverantörer att lagerföra och leverera varor till våra kunder. Det kan komma att påverka hur leveransen sker.

När samtliga varor i din beställning levereras ifrån ett och samma lager, så sker en samlad leverans. Detta innebär att beställningen levereras i sin helhet. Skulle det vara som så att varorna i beställningen kommer ifrån olika lager, så kommer en leverans per lagerställe att äga rum. Med andra ord så kommer leveransen av beställningen då att delas upp i två eller flera delleveranser.

I samband med beställning från jemfix.se så får du information om hur leveransen av din beställning kommer att gå till.

2.5. Olika fakturerings- och leveransadresser

Det är möjligt att ange olika fakturerings- och leveransadresser vid beställning från jemfix.se, så länge beställningen avses betalas med kontokort. Om en adress önskas ändras efter det att beställning har gjorts, så ska kundtjänst kontaktas. Observera att det ej längre är möjligt att ändra adress när varorna väl har lämnat lagret.

När du avser att betala mot Walley faktura så måste leveransadressen vara densamma som din folkbokförings- eller företagsadress (faktureringsadressen). Om du trots detta skulle ange olika adresser för fakturering och leverans, så förbehåller vi oss rätten att annullera beställningen.

Det är din skyldighet som kund att se till att fakturerings- och leveransadresserna är korrekt angivna. Felaktigt angivna adresser kan leda till fördröjning i leverans, samt extraavgifter som kan komma att debiteras kunden.

2.6. Outlösta sändningar

En sändning som levereras till ett ombud finns i regel kvar hos ombudet i 14 dagar (om inte annat uppges vid avisering). För outlösta eller ej mottagna paket/gods debiteras du för våra omkostnader, för närvarande 200 kr inkl. moms om inget annat är överenskommet med vår kundtjänst.

2.7. Hämta i butik

Om du beställt varor för avhämtning i butik, kommer aktuellt belopp för ordern att reserveras på det kort du anger vid beställning, pengarna dras först när du hämtar din order i vald jem & fix-butik. Det är inte möjligt att betala med faktura när du beställer varor online för avhämtning i butik.

Du förväntas kunna hämta din order samma dag som du utför din beställning, men leveranstiden varierar beroende på vilken tid på dagen du slutför din beställning samt på antal beställningar butiken har fått in. Vi behandlar samtliga beställningar under helgfria vardagar, i den ordning de slutförs på jemfix.se.

Varor som beställs för avhämtning i butik kommer inte att reserveras förrän orden är packad. Om en vara du beställt hinner sälja slut mellan det att du lagt din beställning och innan butiken hinner packa den, kommer du att bli kontaktad av butiken via telefon på det nummer du angav vid beställning. Butiken kommer endast att ringa dig en gång för att informera dig om avvikelsen och ge dig möjlighet att ändra i din order, om de inte får tag i dig via telefon kommer butiken att packa de antal varor som finns tillgängliga. När du sedan hämtar upp din beställning i butik kommer du att bli informerad om eventuella ändringar i din order och får då möjlighet att ta beslut i om du fortfarande vill genomföra köpet.

Du kommer att aviseras via SMS när din beställning är packad och klar för avhämtning, detta kan ta upp till 24 timmar (under helger och helgdagar är behandlingstiden längre).
Efter att du aviserats via SMS att din order är klar för avhämtning, måste den hämtas inom 48 timmar. Beställningen kan hämtas under butikens öppettider.

När du hämtar din order ska du ange ordernummer samt uppvisa beställarens ID. Om beställningen inte hämtas inom 48 timmar efter avisering, förbehåller sig jem & fix rätten att annullera din order och det reserverade beloppet kommer åter bli disponibelt på det kort du angav vid beställning.

3. Restnoterade varor

Ibland händer det att varor hinner sälja slut innan dess att våra lagersaldon har hunnit uppdateras. Om du har beställt varor som tillfälligt har råkat ta slut, så erbjuds du att invänta varorna, alternativt att få din beställning annullerad. Om andra varor som du har beställt finns i lager, så får du ta ställning till huruvida de restnoterade varorna ska inväntas innan beställningen skickas, eller om uppdelad leverans ska ske. Även i detta fall har du möjlighet att få hela din beställning annullerad om så önskas. Vid önskemål om uppdelad leverans så debiteras du inte någon extra fraktavgift.

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar som innehåller restnoterade varor när beställningens totala varuvärde understiger 300 kr. Likaså förbehåller vi oss rätten att annullera hela (eller delar av) beställningar som innehåller varor som har sålt slut och som vi ej avser att ta in i lager igen.

4. Betalningssätt

jemfix.se använder Nets betalningslösning Netaxept. När du handlar online på jemfix.se möjliggör betalningslösningen betalning med kontokort (VISA och MasterCard), samt betalning mot Walley faktura (Norion Bank). När du beställer varor online på jemfix.se för avhämtning i butik kan du inte välja att betala med Walley faktura.

Utöver de betalningssätt som möjliggörs genom Netaxept, är det även möjligt att betala med jem & fix-presentkort.

 4.1. Betala med bank- eller kreditkort

Vid kortbetalning i webbshoppen jemfix.se är du skyddad mot eventuellt missbruk av kortet via 3D Secure. Du är dessutom skyddad genom ett SSL-certifikat (Secure Socket Layer) som används för att kryptera transaktioner.

De kortuppgifter som uppges i samband med köp som sker med bank- eller kreditkort är krypterade (SSL), och det är endast PBS (Nets) som kan läsa dessa data. Varken jemfix.se eller andra aktörer har möjlighet till det.

Beloppet för din order dras från det kort du angivit vid beställning när varorna skickas från vårt lager, från vår leverantörs lager, eller när du hämtar din order i din valda jem & fix butik. Undantag görs dock för specialtillverkade varor, som måste betalas innan dess att tillverkning äger rum.

jemfix.se kan aldrig dra större belopp från kortet än det som du som kund har godkänt i samband med köpet.

4.2. Betala mot faktura med Walley

I samarbete med Walley erbjuder vi betalning mot faktura. Med Walley faktura har du 30 dagar på dig att betala och du kan tryggt och enkelt betala din faktura efter att din beställning har levererats. Fakturan skickas till dig via e-mejl, i samband med leveransen. Betalningen ska göras till Walley och vara Walley tillhanda senast på fakturans förfallodag.

Förfallodatum kan skilja sig åt och framgår på den faktura eller delbetalningsavi som skickas till dig. Leveranssätt samt eventuella avgifter som tillkommer visas i kassan innan du bekräftar köpet. En kreditprövning görs, som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. Fullständiga villkor för Walley hittar du här: https://cdn.walleypay.com/terms/Terms_SE.pdf och https://cdn.walleypay.com/terms/SECCI_SE.pdf

På my.walley.se kan du se och betala alla dina fakturor från Walley.

Vid fakturabetalning med Walley:

  • … kan du vänta med din betalning tills efter att din beställning har levererats
  • … har du alltid minst 30 dagars betalningstid
  • … behöver du aldrig lämna ut dina kortuppgifter
  • … har du alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen* 

Det kostar ingenting att betala mot faktura med Walley, dock tillkommer en påminnelseavgift vid utebliven betalning. Om betalning inte sker i rätt tid kommer du att påföras en förseningsavgift på 135 kronor. Walley kommer också att debitera dig dröjsmålsränta med 2,5 % per månad på den vid var tid utestående skulden från förfallodatum tills full betalning sker. Om grund därför föreligger kommer du att debiteras påminnelseavgift, inkassoavgifter, avgifter till kronofogdemyndigheter och domstolar i enlighet med vid var tid gällande lagstiftning.  

I samband med att du väljer att betala mot faktura så övertar Walley rätten att få betalt och din betalning av fakturan går därmed till Walley.

*Gäller konsumentköp och ej för alla varor och tjänster, t.ex. specialtillverkade varor. 

4.2.1. Kreditprövning vid betalning med Walley

Walley kommer, innan du beviljas att betala via faktura, att göra en kreditprövning på dig, som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Om du nekas kredit, har du rätt att erhålla information om anledningen till varför.

Det är Walley som fattar beslut om huruvida ett köp ska godkännas eller inte. Om du som kund av någon anledning skulle bli nekad att handla mot faktura med Walley, så kan jem & fix inte på något vis påverka detta beslut. Om du då fortfarande önskar att beställa varor från jemfix.se, så behöver du betala med kontokort eller jem & fix presentkort, för att beställningen ska godkännas.

4.2.2. Personuppgiftshantering Walley

I samband med att du nyttjar Walleys betaltjänster kommer Walley att samla in och lagra uppgifter om dig. Detta sker genom att du lämnar uppgifter i jem & fix kassa eller i Walley checkout. Både Walley och jem & fix behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig Walleys betaltjänster. Fullständig information kring hur Walley behandlar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har, hittar du under ”Dataskydd” på www.walley.se. Det går också bra att höra av sig till privacy@norionbank.se om du har några frågor.

4.2.3. Kontakta Walley

Du kan komma i kontakt med Walley skriftligen via mejl på hello@walley.se eller muntligen via telefon 010 161 00 10.

4.3. Betala med presentkort

Betalning med presentkort är ett av de betalningsalternativ som erbjuds vid köp från jemfix.se. För att betala med presentkort så anges presentkortsnummer (13 siffror) och CV2-kod i beställningsöversikten, innan dess att du klickar dig vidare till betalningssteget i kassan.

Om totalbeloppet för beställningen skulle överstiga saldot på presentkortet, så ska resterande belopp betalas med kontokort. Det är för närvarande inte möjligt att betala resterande belopp via faktura.

Presentkortet är giltigt i 3 år, från och med köpdatum. Presentkortet är en värdehandling och stulet eller borttappat presentkort ersätts ej.

Presentkortet kan användas i våra butiker i Sverige, Norge och Danmark samt på jemfix.se, jemogfix.no och jemogfix.dk.

4.4. Kvitto

Ett leveranskvitto skickas till dig i samband med att beställningen är packad och skickas från vårt lager, eller när den är redo för avhämtning i butik. Om du har valt att betala med kontokortkort så fullgörs betalningen i samband med att beställningen skickas från lagret*, eller i samband med att du hämtar din order i vald jem & fix butik. Därmed fungerar leveranskvittot som ett vanligt kvitto.

Om du har valt att betala mot faktura kommer Walley att skicka en faktura separat. Det är då först när Walley meddelar dig att betalningen är fullgjord som köpet kan betraktas som genomfört. Fakturan från Walley skickas först i samband med att beställningen skickas.

* Om beställningen delas upp i flera leveranser så kommer hela beloppet att dras ifrån ditt konto i samband med den första utleveransen.

5. Köpa presentkort

Du har möjlighet att köpa presentkort både i butik, samt via jemfix.se. Vid köp på jemfix.se skickas presentkortet via mejl efter genomfört köp, till din angivna mejladress. Om du har köpt presentkortet samtidigt som andra varor från jemfix.se och valt att betala mot faktura, så kommer två separata fakturor att skickas till dig: en för presentkortet och en för resterande varor. För att använda presentkortet i butik kan du antingen skriva ut det, eller visa upp det i telefonen vid köp. Streckkoden och CV2 koden behöver vara synlig för kassapersonalen.

Presentkortet är giltigt i 3 år, från och med köpdatum. Presentkortet är en värdehandling och stulet eller borttappat presentkort ersätts ej.

6. Ångerrätt och returer

En konsument har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) rätt att ångra sitt köp av varor som handlats online i 14 dagar från att varorna har mottagits. På jem & fix erbjuder vi 30 dagars öppet köp* i våra butiker och detta gäller även i vår webbshop jemfix.se.

*Gäller ej beställningsvaror, presentkort eller växter.

Ångerfristen gäller från den tidpunkt då du har mottagit din beställning. Varorna som har beställts ska därmed ha levererats till dig, eller hämtats ut hos ditt valda ombud, innan dess att ångerfristen börjar gälla. Om ångerfristens sista dag infaller under en helgdag, så slutar ångerfristen att gälla först under kommande vardag. Perioden, inom vilken du kan ångra ditt köp, räknas i hela dagar.

Ångrar du köpet ska produkten returneras i samma skick som du fick den i, d.v.s. för att utnyttja ångerrätten ska produkten vara i oförändrat skick, i originalförpackning och varan ska ej vara förstörd eller skadad. Varan ska vara komplett, vilket innebär att alla tillbehör ska medfölja såsom bruksanvisning etc. Om varan är skadad eller inte komplett kan jem & fix komma att välja att inte acceptera returen, alternativt göra avdrag för en del av varans värde när du blir återbetalad.

Om hela eller delar av köpet ångras, så ska retur ske till det lager från vilket varan eller varorna har skickats. Det är för närvarande inte möjligt att returnera varor som köpts via jemfix.se i fysisk butik. Har du beställt varor online för avhämtning i butik ska retur göras i butik.

Återbetalningen för dina produkter sker inom 14 arbetsdagar från det att vi mottagit meddelande om ångrat köp. Dock kan du som kund få vänta till dess att varan har kommit åter eller till dess att du som kund har lämnat bevis på att varan återsänts. Återbetalning sker på samma sätt som den ursprungliga betalningen om inget annat avtalats. Du står själv för frakten som du godkände när beställningen lades.

Varan/varorna ska återsändas inom 14 dagar efter skickat meddelande.

Vid retur så ska vår kundtjänst först kontaktas via kundtjanst@jemfix.com, alternativt på telefon: 046-285 29 00. Vid kontakt med kundtjänst så ska den information som presenteras nedan uppges:

[Webbshop nr]

[Ditt namn]

[Din fullständiga avsändaradress]

[Ditt telefonnummer]

[Artikelnummer/artikelnamn på den/de returnerade varan/varorna]

Du har dock ingen skyldighet att upplysa oss om returorsak.


Du kan även använda Konsumentverkets standardiserade ångerblankett, den hittar du HÄR.


När din returanmälan har mottagits, så skickar vi en retursedel. Så snart vi har mottagit och godkänt returen så kommer du att återbetalas, alternativt krediteras det belopp som motsvarar de returnerade varorna. Var uppmärksam på att vi endast kommer att återbetala värdet för varorna du skickar tillbaka och att du inte kommer att få fraktavgiften återbetalad/krediterad.

I händelse av retur av en vara som har använts eller hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att kunna fastställa dess egenskaper och funktion, så förbehåller vi oss rätten att antingen neka returen eller att göra avdrag för värdeminskningen på varan, som i vissa fall kan komma att motsvara varans pris vid det tillfälle då du köpte varan.

Du som kund står för kostnaden för returfrakten så länge ärendet inte gäller en reklamation.

Observera att outlösta sändningar ej betraktas som returer. För outlösta paket/gods debiteras kund 200 kr, för att täcka de extra kostnader som då uppstår.

Beställningsvaror, samt specialtillverkade och redan använda varor omfattas inte av ångerrätten.

Inte heller växter och presentkort omfattas av ångerrätten.

7. Bytesrätt

Bytesrätten hos jem & fix följer ångerrätten i antal dagar. Från det att en beställning har mottagits så har du 30 dagar på dig att byta din vara.*

Bytet går i grund och botten till på samma sätt som en vanlig retur och därmed behöver du lägga en ny beställning på den vara/de varor som du önskar byta till. Om du önskar betala med kontokort, så behöver det nya beloppet betalas i sin helhet. Så snart returen är mottagen och godkänd så kommer du att återbetalas beloppet för de returnerade varorna. Om du har valt att betala mot faktura, så behöver du kontakta Walley för att pausa den första fakturan och invänta den nya. Den första fakturan kommer att krediteras så snart vi mottagit din retur.

*Gäller ej beställningsvaror, presentkort eller växter.

Observera att det är viktigt att du först kontaktar kundtjänst, så att kundtjänst kan bistå med korrekta instruktioner.

8. Garanti

Vi hänvisar till respektive produktsida på jemfix.se, alternativt till vår kundtjänst, för information om eventuella garantier för specifika varor.

9. Prisgaranti

Utöver våra ständigt låga priser så erbjuder vi dig en generös prisgaranti. Om du mot all förmodan skulle hitta exakt samma produkt (sett till varumärke, modell och EAN-nummer) hos någon av våra konkurrenter, så ser vi till att matcha det priset och att dessutom ge dig 20% av mellanskillnaden tillbaka.

När du har handlat i vår webbshop så gäller prisgarantin* mot svenska konkurrenter på webben som har varan i lager. Det är varans pris exklusive frakt som jämförs mot konkurrentens pris. För att kunna utnyttja prisgarantin så ska du kontakta vår kundtjänst (via e-mejl: kundtjanst@jemfix.com, eller på telefon: 046-285 29 00) och då kunna påvisa att varan finns att köpa till ett lägre pris hos en svensk konkurrent på webben. Konkurrentens pris måste vara tillgängligt i minst 24 timmar och om priset är ett kampanjpris, så måste kampanjen vara tillgänglig för alla.

*Prisgarantin på webben gäller ej fysiska butiker, öppningserbjudanden, mängdrabatter (t.ex. ta 3 betala för 2), Black Weekend kampanjer, utförsäljningar med begränsat antal, medlems- och klubberbjudanden, samt offerter utställda till specifika personer eller företag. Det ska med andra ord vara ett marknadspris som alla kunder på marknaden i fråga kan ta del av.

Vi reserverar oss för eventuella fel i pris- och artikelinformation och förbehåller oss rätten att vid behov ändra sådan information.

Villkoren för prisgaranti på webben gäller ej varor som beställs online för att hämta i butik, då detta betraktas som köp i butik. 

10. Reklamation

jem & fix tillämpar konsumentköplagen. Denna ger dig en lagstadgad reklamationsrätt på 3 år. Förutsättningarna är dock att ni som kund måste styrka att felet fanns vid inköpstillfället, och att det inte beror på slitage. I detta fall står vi för kostnaderna i samband med returfrakt och reparation, annars står du som konsument för kostnaderna. jem & fix påtar sig inget ansvar för produkter som använts på felaktigt sätt eller i strid med bruksanvisningen. Anser du att du fått en felaktig vara, måste du informera oss inom två månader från det att du upptäckt felet. Boka inte hantverkare förrän ni har tagit emot och kontrollerat att rätt artiklar har levererats samt att inga skador har uppstått under leveransen. 

Ersättning för eventuella installationskostnader lämnas ej.

Vid eventuell tvist följer vi rekommendationer från Allmänna Reklamationsnämnden eller European Comission Online Dispute Resolution (EU ODR).
www.arn.se
Allmänna Reklamationsnämnden,
Box 174
101 23 Stockholm

EU ODR: http://ec.europa.eu/odr

Konsumentköplagen gäller ej företagskunder. Där tillämpar vi köplagen. Som näringsidkare har du inte rätt att åberopa reklamation efter garantitiden.

11. Transportskada

Det är ditt ansvar som köpare att, i samband med att varorna mottas, kontrollera varornas skick och likaså att alla kollin i sändningen har mottagits. Eventuella transportskador bör i första hand anmälas till transportören direkt på plats. Om situationen inte kan lösas på plats så ska jem & fix' kundtjänst kopplas in. 

Transportskador ska anmälas till transportören och (vid behov) jemfix.se inom två arbetsdagar från det att sändningen mottogs. Anmälan senare än två arbetsdagar efter mottagande godkänns inte.

12. Force Majeure

Vid händelser som kan hänföras till force majeure, så är jemfix.se befriad från sina förpliktelser att fullgöra de avtal som ingåtts. Sådana händelser är exempelvis naturkatastrofer, krig, uteblivna leveranser från underleverantörer, myndighetsåtgärder eller underlåtenhet, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse i större omfattning, ändrad eller nytillkommen lagstiftning, arbetsmarknadskonflikter, samt blockader/strejk. Force majeure innefattar även beslut från myndigheter, exempelvis restriktioner, varningar och försäljningsförbud, som har en negativ inverkan på marknad och/eller produkter.

13. Reservationer och förbehåll

jemfix.se friskriver sig, liksom övrig verksamhet i KB jem & fix, från allt ansvar för eventuella tryckfel i text, priser, etc. och likaså fel i illustrationer/foton, systemfel, slutförsäljning, restordervaror, kunders felbeställningar och force majeure. 

jemfix.se reserverar sig för leverantörers ändringar av tillverkningssätt och likaså ändringar av teknisk information, som ligger utanför jemfix.se’s kontroll. jemfix.se reserverar sig även för att vid större prisändringar hos underleverantörer, kunna reglera priserna i motsvarande grad.

jemfix.se förbehåller sig rätten att annullera beställningar i händelse av exempelvis felaktigheter (tryckfel och tekniska problem), lagerdifferenser, slutförsäljning och förändringar i pris.

jemfix.se förbehåller sig rätten att från en tid till en annan ändra innehållet i dessa köpvillkor. Angivna köpvillkor gäller således tills vidare. Vid var tid aktuella köpvillkor publiceras alltid på jemfix.se.

Om du har frågor eller funderingar, så är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst via e-mejl kundtjanst@jemfix.com eller på telefon: 046-285 29 00.

Villkoren uppdaterades senast 2023-09-07.