Marktäckväv COFA 2 x 10 m

Art.nr: 9033002

199,00/st
  • Marktäckväv
  • Mått: 2 x 10 m
  • Tätt vävd
  • COFA

Produktbeskrivning

Marktäckväv

Marktäckväv är en väv som används i trädgården för att förhindra ogräs att växa upp i rabatter och genom markstensplattorna på trädgårdsgångar och uteplatser. Marktäckväven kväver ogräset och förhindrar det från att ta sig genom jordlagret, samtidigt som den släpper igenom luft och vatten. Den här marktäckväven från COFA är en mycket tät, slitstark och stabil väv som både hindrar ogräs samt ökar tillväxten i rabatter och planteringar. Duken har längden 10 meter och bredden 2 meter.

Vid plantering

Vid plantering används marktäckväv för att hindra ogräs för att växa upp i rabatterna. Börja med att lägga ut täckväven över den yta där du tänkt plantera och klipp hål där växterna ska grävas ned. Det är viktigt att du fäster kanterna ordentligt för att väven ska ligga på plats. Plantera sedan dina växter i hålen på väven. Marktäckväven tillåter vatten, luft och näring att tränga ner i jorden samtidigt som den hindrar och kväva ogräset att ta sig upp samt håller jorden fuktig genom att den förhindrar avdunstning och därmed skyddar rötterna från uttorkning. Marktäckväv kan användas vid alla planteringar, den är lika perfekt för rabatter och trädgårdsland som runt träd och buskar.

Vid plattsättning och grusgångar

Utöver vid planteringar är marktäckväv även perfekt att använda vid sten- och plattsättning samt vid grusgångar, för att förhindra ogräset från att tränga upp genom stenarna. Gräv ut ytan där grus, marksten eller plattor ska sättas och bred därefter ut täckväven och täck med sättsand, grus samt sten för att sedan sätta marksten eller plattor.

COFA.jpg