Marktäckväv COFA 2 x 5 m

Art.nr: 9033001

99,95/st
  • Marktäckväv
  • Mått: 2x5 meter
  • Tätt vävd
  • COFA
Finns i lager butik
Lagerstatus uppdaterades senast: 28 feb 2020 0:16

Produktbeskrivning

Marktäckväv

Marktäckväv används för att förhindra ogräs att ta sig upp genom jorden, väven kväver ogräset och förhindrar det från att ta sig genom jordlagret, men släpper samtidigt genom luft och vatten. Den här marktäckväven från COFA är en mycket tät, slitstark och stabil väv som både hindrar ogräs och ökar tillväxten. Duken har längden 5 meter och bredden 2 meter.

Vid plantering

Vid plantering kan marktäckväv underlätta enormt och gör så att du slipper en stor del av det envisa ogräset framöver. Börja med att lägga ut täckväven och klipp hål där växterna ska grävas ned, fäst kanterna ordentligt för att väven ska ligga på plats, och plantera sedan dina växter. Väven tillåter vatten, luft och näring att tränga ner i jorden samtidigt som den utöver att hindra och kväva ogräset, dessutom håller jorden fuktig genom att den förhindrar avdunstning och därmed skyddar rötterna från uttorkning. Markväv kan användas vid alla planteringar, exempelvis i rabatter, runt träd och runt buskar.

Vid plattsättning och grusgångar

Marktäckväv är utöver vid planteringar även perfekt att använda vid sten- och plattsättning samt vid grusgångar för att förhindra ogräset från att tränga upp genom stenarna. Gräv ut ytan där grus, marksten eller plattor ska sättas och lägg därefter ut täckväven och täck med sättsand, grus och sten.

COFA.jpg