Minidrivhus 2-pack

Art.nr: 9040039

50,00/st 69,95/st
  • Minidrivhus 2-pack
  • 18 krukor per drivhus
  • Mått drivhus: 47 x 16 x 15 cm
  • Inkl. Insatskrukor

Produktbeskrivning

Minidrivhus för fröodling

Två stycken minidrivhus med 18 stycken små plastkrukor per drivhus ger dig möjlighet att odla alla fröer du önskar. Minidrivhusen har måtten 47 x 16 x 15 cm. Ett minidrivhus är exemplariskt för att fröså och ger perfekta förutsättningar för dina plantor att gro starka rötter innan det är dags att plantera om dem. Minidrivhuset och krukorna är tillverkade av plast, drivhuset är vackert rosa till färgen och krukorna är svarta. Minidrivhuset har även ett transparent lock som håller plantorna skyddade, öppna locket emellanåt för att skapa god ventilation.

Hur sår man i minidrivhus?

Att så frön i minidrivhus är inte alls svårt och det ger dig de bästa förutsättningarna för att dina frön ska ta sig. Börja med att fylla plastkrukorna med såjord och plantera därefter fröna enligt anvisningarna på fröpåsen. Vanligtvis brukar det vara lagom att plantera ca ett till tre frön i vardera kruka, men för en del kryddväxter rekommenderas att plantera ända upp till tio frön per kruka, läs därför på fröpåsen vad som passar för just dina fröer.

En del fröer ska täckas med jord och andra bör inte täckas då de behöver ljus, läs även här på fröpåsen för respektive frö hur du ska göra.

Minidrivhusen bör stå ljust och i rumstemperatur, jorden ska hela tiden hållas fuktig. I början är det bra att fukta jorden genom att spraya med vatten, men när dina frön har börjat gro och utvecklat rötter så kan du istället vattna underifrån på odlingstrågets botten.

Ventikera genom att lyft på locket  till minidrivhuset emellanåt, du kan även lägga locket på glänt för att öppna upp för god ventilation. Ta bort locket helt när dina plantor har vuxit till sig. När dina plantor har växt ytterligare och det börjar bli trångt i minidrivhuset, då är det dags att plantera om dina plantor i större krukor, eller att plantera ut de i rabatten eller i odlingskragen. 

Lycka till med dina fröodlingar!