Vi har för tillfället tekniska problem med online betalning. Vi beklagar olägenheten, vänligen försök igen senare.
För närvarande tar vi inte emot några ärenden via telefon.

Minidrivhus 30 krukor

Art.nr: 9022728

69,95/st
  • Minidrivhus
  • 30 krukor
  • Mått drivhus: 60 x 22 x 7,5 cm  
  • Mått kruka: 6 x 6 x 5,5 cm
Begränsat antal
Lagerstatus uppdaterades senast: 2 jul 2020 16:22

Produktbeskrivning

Odla i minidrivhus

Minidrivhus med 30 stycken krukor. Minidrivhuset har måtten 60 x 22 x 7,5 cm och varje kruka har måtten 6 x 6 x 5,5 cm. Drivhuset är utmärkt för att fröså och ger perfekta förutsättningar för plantorna att gro innan du planterar om dem. Drivhuset och krukorna är tillverkade av plast, de är svarta till färgen och har ett transparent lock som ger plantorna god ventilation.

Så lyckas du med att fröså

Fyll plastkrukorna med såjord och plantera fröna enligt anvisningen på fröpåsen. Vanligtvis är det lagom att plantera 1 till 3 frön i varje kruka men vissa för kryddväxter rekommenderas att plantera ända upp till 10 frön per kruka. Vissa frön ska täckas med jord andra bör inte täckas då de behöver ljus, läs även här hur du ska göra på fröpåsen för respektive frö.

Man kan även så frön i torvbriketter istället för såjord. För ett lyckat resultat med torvbriketter bör torvbriketterna läggas i vatten och dra till sig fukt i 10-20 minuter innan du planterar dina frön. När torvbriketterna fått ligga och dra i vatten så sväller de upp och det bildas ett hål i mitten där du sedan kan stoppar ner dina frön.

Minidrivhuset ska stå ljust i rumstemperatur och jorden ska hållas fuktig. Fukta genom att spraya med vatten den första tiden efter du sått dina frön. När fröna har grott och utvecklat rötter kan du istället börja vattna underifrån på odlingstrågets botten.

Lyft på locket och ventilera emellanåt, lägg eventuellt locket på glänt för att öppna upp för god ventilation. Ta bort locket helt när plantorna har vuxit till sig. När de växt ytterligare och det börjar bli trångt i minidrivhuset så är det dags att plantera om dina plantor i större krukor eller att sätta ut de i rabatten eller i odlingskragen.

COFA.jpg