P.g.a. tekniska problem är det just nu inte möjligt att betala med presentkort på jemfix.se. Vi arbetar med att lösa problemet och beklagar olägenheten.

Potatiskruka Potato Pot

Art.nr: 9039701

59,95/st
  • Potatiskruka
  • För trädgård och balkong
  • Mått: 29,5 x 27
  • Egenodlad potatis från vår till höst

Produktbeskrivning

Odla potatis i Potatiskruka

Med en potatiskruka kan du få egenodlad potatis redan innan midsommar!

En potatiskruka gör det enkelt och smidigt att odla egen potatis. Potatiskrukan är perfekt både för trädgårds- och balkongodling. Den ger en snabbare skörd och du kan dessutom skörda efter hand under hela sommaren!  Sätter du förgrodd potatis i potatiskrukan i mitten av mars så är den klar redan i mitten av maj. Sätter du potatisen i april så har du den redo till juni.

Potatiskrukan har diametern 29,5 cm och höjden 27 cm. Den består av två stycken plastkrukor som sitter i varandra där den inre krukan kan lyftas upp för smidig skörd. Odla potatisen genom att sätta ihop innerkrukan med ytterkrukan och fyll på med planteringsjord och torv. En kruka passar för att sätta tre st potatisar, placera dem med jämt mellanrum och täck med ytterligare jord. Fyll inte krukan full utan öka istället på mängden jord i takt med att potatisen växer. Krukan ska stå i ljust läge och potatisen ska vattnas regelbundet för att hela tiden hålla plantan fuktig. Fyll på med jord när du ser att potatisen har börjat gro och skjuta skott. Fortsätt sedan att hela tiden fylla på med jord och vattna i takt med att potatisen växer, på så sätt möjliggör du för potatisen att växa längs hela stammen och du får en större skörd.

När du odlar potatis i en potatiskruka kan du hela tiden se hur växtligheten utvecklar sig. Den dubbla krukan gör att du kan lyfta upp innerkrukan både för att kontrollera tillväxten och för att sköra för att sedan sätta ner den igen och låta potatisen som är kvar fortsätta växa.

Potatiskrukan kan ge dig egenodlad färskpotatis från tidig vår till sent in på hösten. Vanligen är den första potatisen klar att skörda efter ca åtta veckor, plantorna fortsätter sedan att gro så länge det är plusgrader (potatis tål ingen frost). 

COFA.jpg