P.g.a. tekniska problem är det just nu inte möjligt att betala med presentkort på jemfix.se. Vi arbetar med att lösa problemet och beklagar olägenheten.

Rännkrok Kompakt Vit

Art.nr: 9017644

39,95/st
  • Rännkrok
  • Typ: Kompakt
  • färg: Vit

Produktbeskrivning

Rännkrok Kompakt 

En kortare och mer kompakt rännkrok från Rias som skruvas fast i takfotsbrädan på tak med lodrät stående takfotbräda för att ge hängrännan ett maximalt stöd. Rännkrokar hjälper till att stödja hängrännan vid nederbörd då mängden regnvatten som faller från taket kan innebära stor belastning för hängrännan. Denna rännkrok är kompakt, rejäl och skapar en stadig grund för din hängränna att vila på.

Montering av Rännkrok Kompakt 

Rännkrok Kompakt är slitstark och lätt att montera då den skruvas på takbeläggningen på tack med lodrät stående takfotsbräda för att hålla hängrännan uppe. För maximalt stöd är det rekommenderat att montera rännkrokarna med 30 cm mellanrum längst hela hängrännan. Det finns fyra olika varianter av rännkrokar där respektive krok är utformade för att passa olika behov och olika typer av tak, dessa är lång, mellan, kompakt och ställbar rännkrok. Lutningen anpassas efter det befintliga taket. 

Viktigt med en bra vattenavrinning

Det är viktigt med en fungerande vattenavrinning för att motverka att regn- och smältvatten inte når husets stomme och insida. Tillsammans med taket är hängrännan och stuprörens uppgift att transportera bort regn- och smältvatten från huset för att vattnet inte ska medföra skador på huset. Därför är det viktigt att ha en rännkrok som håller upp hängrännan oavsett mängden vatten som landar i rännan. 

Specifikationer

Typ: Kompakt
Färg: Vit

Rias.jpg