Rännkrok Mellan Vit

Art.nr: 9017642

25,00/st 32,95/st
  • Rännkrok
  • Typ: Mellan
  • Färg: Vit

Produktbeskrivning

Rännkrok Mellan

För att ge maximalt stöd åt hängrännan monteras denna rännkrok uppe på takbeläggningen. Rännkrokarna hjälper till att stödja hängrännan vid nederbörd. Allt vatten som faller på hustaket landar tillslut i hängrännan, vilket kan innebära en otrolig tyngd för rännan att hålla upp.

Montering av Rännkrok Mellan

Rännkrok Mellan skruvas fast direkt på regeln uppe på takbeläggningen. För att ge maximalt stöd bör rännkrokarna sitta med ca 30 cm mellanrum längst hela rännan. Lutningen anpassas efter det befintliga taket. Det finns tre olika modeller tillverkade för att passade olika behov och olika utformningar på tak.

Takavvattning 

Hängrännor och stuprör tillsammans med taket har som uppgift att transportera regn- och smältvatten bort från ditt hus. Det är därför viktigt att detta takavvattningssystem fyller sin funktion för att skydda husets stomme och insida från nederbörd. Därför är det viktigt att hålla rännorna fria från bland annat löv, kvistar och mossa för att undvika översvämning. Du kan också välja att förhindra att föremål faller ner och fastnar i din häng- och stupränna genom att montera en lövstoppare. Löven fastnar då uppe på lövstopparens rundade sida där de sedan torkar och blåser iväg. Lövstoppare hittar du här.

Specifikationer

Typ: Mellan
Färg: Vit

Rias.jpg