Konstruktionsvirke 45 x 195 mm - 4,2 m

Art.nr: 045195 0420

45,95/mtr 192,99 pr. st
  • Konstruktionsvirke
  • Mått: 45 x 195 mm - 4,2 m
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • 20-års rötskyddsgaranti
Begränsat antal
Lagerstatus uppdaterades senast: 5 apr 2020 11:52

Produktbeskrivning

Regel Impregnerad 45 x 195 mm - 4,2 m

Konstruktionsvirke med dimensionen 45 x 195 mm och längden 4,2 m är ett är ett klassiskt, kvalitetskontrollerat regelvirke från Södra som används för att bygga stommen i en konstruktion. Reglarna kommer från svenska skogar och är tillverkade av svensk furu. Regelvirket säljs även i längderna 3,6 meter, 4,8 meter och 5,4 meter.

Konstruktionsvirke C24

Hållfasthetsklassen som en regel har anger dess bärförmåga samt styvhet. Ett högre värde fastställer att regeln har en högre hållfasthet, dvs. högre bärförmåga och styvhet, och därmed även vilken typ av konstruktion den kan användas till. Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de regler som gäller för olika byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionens ritning.

Det här konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24 och är godkänt för att användas i bärande konstruktioner som kräver en hög hållfasthet, till exempel bjälklag och takstolar.

Konstruktionsvirke NTR-A

Vad innebär NTR-A? NTR-A är en märkning för tryckimpregnering och som garanterar att konstruktionsvirket är godkänt för användning direkt i markkontakt samt i sötvatten. Det tryckimpregnerade konstruktionsvirket passar därför att användas till exempelvis bryggor samt till bärande byggkonstruktioner som monteras direkt i marken. NTR-A märkningen garanterar även att regeln är kvalitetskontrollerad och att den har en långvarig beständighet samt ett långvirigt skydd mot röta. Konstruktionsvirke märkt NTR-A säljs därmed med en 20-års rötskyddsgaranti.

Vad gör då tryckimpregnering? Jo, tryckimpregnering är en impregnering som tränger ända in till träets mitt och faktiskt den enda metod som garanterat skyddar hela virket från röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som ger ett ytligt skydd, så skyddar tryckimpregnering ända in på djupet.

Återvinning av Konstruktionsvirke NTR-A

Har du rivit en byggkonstruktion eller fått spillvirke över från ditt bygge så ska det återvinnas på återvinningscentralen. Avfall från impregnerat virke ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun och får inte eldas upp av privatpersoner eftersom att det innehåller koppar. Följ anvisningarna som din kommun har gällande tryckimpregnerat virke och deponera ditt tryckimpregnerade virke på din återvinningscentral enligt kommunens regler.

sodra.jpg

Specifikationer

Längd 4,2 m
Dimension 45 x 195 mm
Klassificering NTR-A