Regel Impregnerad 45 x 120 mm

Art.nr: 9057365

37,95/mtr 113,85 pr. st
  • Regel
  • Tryckimpregnerad
  • 45 x 120 mm
  • NTR-AB

Produktbeskrivning

Regel Tryckimpregnerad 45 x 120 mm

Regel Tryckimpregnerad är ett konstruktionsvirke från Södra med dimensionen 45 x 120 mm och längden 3 m. Regeln finns även i längderna 3,6 m, 4,2 m och 4,8 m.

Södra erbjuder ett klassiskt regelvirke av svensk furu. Reglarna har hög hållfasthet och används till stommen i en byggkonstruktion. Den har hållfasthetsklass C14 och är tryckimpregnerat samt märkt NTR-AB.

Regel hållfasthetsklass C14

Hållfasthetsklassen för regeln anger virkets bärförmåga samt dess styvhet. Ett högre värde fastställer att regeln har en högre hållfasthet. C14 innebär att regeln kan användas i bärande inner- och ytterväggar. Vilken hållfasthetsklass du behöver på en regel för att uppfylla de regler som gäller för olika typer av byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Tryckimpregnerad regel 45 x 120 mm NTR-AB

Regel 45 x 120 mm är tryckimpregnerat och märkt NTR-AB. Tryckimpregnering är en impregnering som når in på djupet i träet och skyddar regeln ända in till dess kärna. Det är den enda metod som garanterat skyddar hela konstruktionsvirket från röta, till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar trä på ytan. NTR-AB märkt virke ska användas ovan mark.

Impregnerad regel återvinning

Har du fått spillvirke över? Avfall från impregnerade reglar ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun. Tryckimpregnerat virke innehåller koppar och det är därför förbjudet för dig som privatperson elda upp impregnerat regelvirke. För att återvinna impregnerat trä ska du deponera det på din återvinningscentral enligt kommunens anvisningar.

sodra.jpg

Specifikationer

Längd 3 m
Dimension 45 x 120 mm
Klassificering NTR-AB