Regel Impregnerad 45 x 145 mm

Art.nr: 9057309

47,95/mtr 172,62 pr. st
  • Konstruktionsvirke
  • Mått: 45 x 145 mm - 3,6 m
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • 20-års rötskyddsgaranti

Produktbeskrivning

Regel Impregnerad 45 x 145 mm - 3,6 m

Konstruktionsvirke från Södra är ett klassiskt regelvirke tillverkat av svensk furu. Reglarna har hög hållfasthet och används för att bygga stommen i en konstruktion. Den här regeln har dimensionen 45 x 145 mm och säljs i längderna 3,6 meter, 4,2 meter, 4,8 meter och 5,4 meter. Konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24 och är tryckimpregnerat märkt NTR-A.

Konstruktionsvirke 45 x 145 mm med hållfasthetsklass C24

Vad betyder hållfasthetsklass C24? Hållfasthetsklassen anger konstruktionsvirkets bärförmåga samt styvheten i virket. Ett högre värde fastställer att konstruktionsvirket har en högre hållfasthet. Det här konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24 och kan därmed användas till bärande konstruktioner som kräver hög hållfasthet, till exempelvis takstolar och bjälklag. Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de regler som gäller för olika byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Tryckimpregnerat konstruktionsvirke NTR-A

Vad betyder märkningen NTR-A? Konstruktionsvirke 45 x 145 mm - 3,6 m är tryckimpregnerat och märkt NTR-A vilket innebär att det är godkänt för användning direkt i mark och i sötvatten och kan därmed användas till exempelvis bryggor och byggkonstruktioner i direkt markkontakt.

Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till virkets mitt och är därmed den enda metod som garanterat skyddar hela konstruktionsvirket från röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar virkets yta så skyddar tryckimpregnering dina reglar ända in på djupet.

NTR-A klassat virke är alltid kvalitetskontrollerat vilket garanterar en långvarig beständighet samt skydd mot röta. Konstruktionsvirke 45 x 145 mm - 3,6 m säljs med 20-års rötskyddsgaranti.

Återvinning av tryckimpregnerat konstruktionsvirke 45 x 145 mm - 3,6 m

Avfall från impregnerat virke ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun. Tryckimpregnerat virke innehåller koppar och det är därför förbjudet för privatpersoner att elda upp konstruktionsvirket. För att återvinna tryckimpregnerat konstruktionsvirke ska du därför deponera ditt tryckimpregnerade virke på din återvinningscentral enligt kommunens anvisningar.

sodra.jpg

Specifikationer

Längd 3,6 m
Dimension 45 x 145 mm
Klassificering NTR-A