Spärrgrund 2,5 L

Art.nr: 9041059

399,00/st 159,60 pr. ltr
  • Spärrgrund 2,5 L
  • Färg: Vit med silkesmatt glans
  • Räcker till ca 22 kvm
  • Vattenbaserad

Produktbeskrivning

Spärrgrund 2,5 L

Ska du måla om men är orolig för att fläckarna på väggen ska tränga igenom färgen? Spärrgrund är en grundfärg speciellt utvecklad för att använda på träytor inomhus för att ge en jämn grund utan missfärgningar och fläckar. Använd spärrgrunden när du ska måla om taket eller väggarna, färgen ger en enhetlig och mättad yta och en fin grund inför vidare målningsarbete. Perfekt att använda för att få en jämn, fin och täckande yta på en vägg eller ett tak med fläckar från exempelvis tidigare vattenskador eller nikotin, som annars kan lysa igenom väggfärgen.

Den här spärrgrunden från Luxi innehåller 2,5 liter vattenbaserad grundfärg med en täckningsförmåga på mellan 8 och 10 kvm per liter, hela burken räcker alltså till ca 22 kvm. Färgen är vattenbaserad och har en vit kulör med en silkesmatt glans.

Innan du börjar måla är det viktigt att rengöra träet ordentligt. Använd målartvätt eller liknande, tvätta och låt sedan ytan torka helt innan du stryker den med spärrgrunden. Temperaturen vid målningen ska vara över 10 grader C och luftfuktigheten får inte överstiga 80 %. Rör om i färgen och stryk träet i ett jämt lager med roller eller pensel. Ibland kan träet behöva strykas två gånger för att ge en helt jämn ton på träet. Spärrgrunden är övermålningsbar efter 4-6 timmar men helt genomhärdad först några dygn efter målning. 

Verktygen som använts ska rengöras så snart som möjligt efter målning, vid rengöring krävs inga speciella rengöringsmedel utan använd vatten och såpa för att rengöra dina målningsverktyg.

Spärrgrunden ska förvaras i sin originalförpackning i en sval och frostfri miljö.  

Luxi.jpg