Stoppgrund 0,75 L

Art.nr: 9041060

149,00/st 198,67 pr. ltr
  • Stoppgrund 0,75 L
  • Färg: Vit
  • Räcker till ca 6 kvm
  • Vattenbaserad

Produktbeskrivning

Stoppgrund 0,75 L

Ska du måla om men är orolig för att missfärgningar på väggen ska tränga igenom färgen? Stoppgrund är en grundfärg speciellt utvecklad för att använda på ytor av puts, betong samt gips och kan även användas på träytor inomhus. Stoppgrunden har en vit kulör och ger en enhetlig och mättad yta och en jämn grund fri från från missfärgningar och fläckar. Använd stoppgrunden som grundfärg inför vidare målningsarbete. 

Den här stoppgrunden från Luxi innehåller 0,75 liter vattenbaserad grundfärg med en täckningsförmåga på ca 8 kvm per liter, hela burken räcker alltså till ca 6 kvm. Innan du påbörjar målningen är det viktigt att rengöra träet ordentligt. Använd målartvätt eller liknande och låt torka. Stoppgrunden ska inte spädas eller förtunnas. 

Rör om i färgen och måla sedan med pensel eller roller. Stryk ett eller två lager stoppgrund för att minimera missfärgningar och fläckar och måla sedan över ytan med vanlig färg. Torktiden mellan strykningarna är fem timmar. Ytan är helt genomtorr först några dagar efter strykningen.

Verktygen som använts ska rengöras med vatten så snart som möjligt efter målning.

Stoppgrund 0,75 L ska förvaras i sin originalförpackning i en sval men frostfri miljö.

Luxi.jpg