Stuprör 90 x 2500 mm Vit

Art.nr: 9048145

224,88/st 89,95 pr. mtr
  • Stuprör
  • Längd: 2500 mm
  • Dimension: 90 mm
  • Material: Stål
  • Färg: Vit

Produktbeskrivning

Stuprör 90 x 2500 mm

Stupröret hjälper dig att på ett kontrollerat sätt leda regn- och smältvatten till en utkastare som sedan leder vattnet bort från husgrunden. Eftersom att stuprör finns i olika längder kan det vara bra att mäta ut vilken längd du behöver innan. Det här stupröret är i dimension 90 x 2500 mm och kommer i en vit färg.

Montering av Stuprör 90 x 2500 mm

För att fästa stupröret intill husväggen behövs rörsvep som fäst fästs i väggen med hjälp av skruvar och eventuellt plugg som matchar fasadens material. Rörsvepen bör sitta med ett avstånd på ca 1 meters avstånd för att få maximalt stöd och säkerställa att stupröret sitter ordentligt oavsett väderlek. Därefter sveper man metallen runt stupröret och fäller in låsflärpen. Rörsvep säljs separat.

Skydda huset med en bra takavvattning

Vid nederbörd är det viktigt att skydda huset med ett komplett takavvattningssystem som är väl monterad från grunden. En bra takavvattning skyddar både husets stomme och insida från fuktskador. De delar av takavvattningsystemet som tillsammans transporterar regn- och smältvatten bort från huset är taket, hängrännorna och stuprören. Därför är det viktigt att hålla rännorna fria från bland annat löv, kvistar och mossa för att undvika stop vilket kan leda till översvämning. För att förhindra att löv och kvistar faller ner och fastnar i häng- och stuprännan kan man montera en lövstoppare i hängrännan. Löven fastnar då istället uppe på lövstopparens rundade sida där de sedan torkar och blåser iväg. Lövstoppare sälj separat.

Specifikationer

Längd: 2500 mm
Dimension: 90 mm
Material: Stål
Färg: Vit