Takshingel Svart 3 m²

Art.nr: 9060741

299,00/st
  • Shingel
  • Färg: Svart
  • Ger känslan av ett tak med tegel- eller betongpannor
  • Passar en taklutning på minst 14°

Produktbeskrivning

Shingel

Shingel är ett tidlöst takmaterial som passar de flesta byggnadstyper. Det är lätt att lägga, har lång livstid och passar även dig som vill göra jobbet själv. Eftersom det är enkelt att montera och underhålla sparar du in på både arbetskostnader och besvär.

Takshingel består av en mineralfiberstomme som har impregnerats med SBS-modifierad bitumen. Översidan är belagd med krossad skiffer som skyddar den underliggande asfalten mot UV strålning. Undersidan är belagd med självklistrande bitumen och en skyddsfolie som avlägsnas vid applicering.

Shingen kan läggas på alla typer av byggnader med en taklutning på minst 14°. Undvik att använda takprodukter med olika färgkoder och satser med olika tillverkningsdatum på samma tak. En liten färgskillnad mellan enskilda shingelplattor är inte ett fel. För att minimera risken för synliga färgvariationer, blanda slumpmässigt shingelplattor från 5-6 förpackningar inför montering.

Shingeln uppfyller kraven i den harmoniserade EN-standarden, EN 544. Allt som behövs är hammare, pappspik 25 x 2,8, kniv, snörslå, tätklister, takfotsremsa och nockplattor. Om taket har ränndalar behövs rullar med ränndalsremsa.

Innehåll: Ca 3 m² /fp.