Träfärg Grå 5 L Träfix

Art.nr: 9037803

469,00/st 93,80 pr. ltr
  • Träfix träfärg
  • 5 liter
  • Vattenbaserad
  • Kulör: Antracitgrå

Produktbeskrivning

Träfix träfärg Antracitgrå

Har det blivit dags för utomhusmålning? Oavsett om det är fasaden som ska fräschas upp för att ge huset ett vackert intryck, det nybyggda staketet som ska målas eller lekstugan som ska få ny färg så är Träfix träfärg det perfekta valet av färg!

Träfix träfärg är en heltäckande vattenbaserad träfärg som lämpar sig att använda utomhus på exempelvis husfasader, vindskivor, ytterdörrar, fönsterkarmar, staket och andra träträytor. Observera att färgen inte bör användas på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk och bryggor.

Träfix träfärg är en färg av hög kvalitét, färgen ska endast användas utomhus, den innehåller tillsatt mögel- och flamskyddsmedel samt har en vattenavvisande yta. Med stor motståndskraft mot väder och vind håller sig den målade ytan en snygg trots påfrestningar från regn, snö, sol, blåst och annat som vädret ger upphov till.

Färgen är lättstruken och smidig att arbeta med, den är heltäckande och har en antracitgrå kulör. Täckförmågan beräknas till mellan 6 och 12 kvm per liter. Täckförmågan är beroende av träets struktur samt sugförmåga vilket gör att mängden färg som går åt varierar mellan olika träytor. Beroende på rådande luftfuktighet och temperatur är torktiden mellan 2 och 3 timmar. Den nymålade ytan kan sedan övermålas efter 24 timmar och har därefter en kulör- och glansbeständighet på upp till 6 år.