Just nu har vi tekniska problem vid betalning med faktura. Vi arbetar för att åtgärda det så snart som möjligt.

Trälist


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Trälister i mängder av varianter och storlekar!

Bygger du ut, målar om taket eller har lagt nytt golv och vill byta ut listerna? Då har du kommit helt rätt. Hos oss på jem & fix hittar du ett stort utbud av trälister i olika modeller, former och storlekar. Vi har bland annat vägglist, taklist, skugglist, hörnlist och smyglist. Givetvis erbjuder vi även foglist, hålkälslist, bröstlist, knäcklist, kvartsstavslist och takavslutningslist. Ja, så om du behöver nya lister då har vi förmodligen en trälist som passar dig! I vårt sortiment finns såväl obehandlade trälister som vitfolierade trälister och planhyvlade socklar.

Lister är ofta den där sista detaljen som fulländar ett rum. Därför är det viktigt att välja lister som verkligen passar rummet och inte tar över för mycket. Börja med att tänka ut vilken form och modell som skulle kunna passa där listen ska sitta. Tror du att en slät och diskret list passar bäst eller kanske en mer utsmyckad allmogelist? För att hjälpa dig på traven med ditt val av trälist, läs gärna vidare här nedan om några av de mest populära listtyperna.

Rama in rummet med taklist

Taklister kan vid första tanke kännas överflödiga men faktum är att de kan förhöja hela känslan i rummet och rama in det på ett fördelaktigt sätt. Om du dessutom har ojämnheter eller mindre snygga springor i övergången mellan vägg och tak, kan taklisten hjälpa till att trolla bort dem. Det finns flera olika taklister att välja mellan, bland annat skugglist och hålkälslist. Skugglisten är särskilt bra till att förvilla bort ojämnheter i tak och väggar, eftersom den ger en skuggeffekt. Hålkälslisten är vanligt förekommande för att få till en snygg skarv mellan vägg och tak. När det kommer till ytbehandling och färgval, finns de flesta av våra lister i både obehandlad och målad look. Har du exempelvis enkla, vita väggar kan det vara tidsbesparande att välja en redan vitmålad taklist. Har du däremot en mer specifik kulör på väggarna, kan du med fördel välja en obehandlad taklist som du själv kan måla, betsa eller lacka i rätt nyans. Utöver taklistens färg, bör du även beakta huruvida listen ska vara diskret och enkel i sitt snitt eller mer utsmyckad. Oavsett om du är ute efter en tidsenlig allmogelist till det äldre huset eller en enklare, klassisk list för det moderna hemmet, så har vi en taklist för dig.

Runda av och dölj med smyglist

Smyglist är en sorts täcklist för att dölja de springor som kan uppkomma mellan exempelvis dörrkarm och vägg eller mellan golvlist och golv. En smyglist kan även användas för att runda av mellan en bänkskiva och väggen bakom. Eftersom smyglisten består av en rundad kant och en rak, spetsig kant, kan listen med fördel sättas mot ett annat material utan att fula skarvar uppstår. Om du lägger nya golv och beslutar dig för att behålla de gamla golvlisterna, kan smyglister hjälpa till att snygga till helhetsintrycket. Tvätta bara av och eventuellt måla om de gamla listerna först, för att sedan lägga till smyglisten. Det är både ett effektivt och ekonomiskt sätt att förnya finishen och bättra på helheten, utan att behöva byta ut alla de befintliga golvlisterna.

Skydda utsatta hörn med hörnlist

Precis som rubriken antyder, används hörnlister för att skydda utsatta ytterhörn mot slitage. Hörnlisten blir som en skyddande sköld för känsliga hörn, till exempel gipshörn som annars lätt blir utsatta för stötar. En hörnlist är vinkelformad i 90 grader med lika långa sidor och lätt avrundade kanter. Om det är just hörnlist du letar efter så har vi ett varierat utbud av såväl målade som naturella hörnslister. Scrolla bara upp och klicka dig in på respektive hörnlist.

Flexibel vägglist till både inramning och dekor

De flexibla vägglisterna används vanligtvis till att sätta den sista touchen och för att till exempel rama in fönster och dörrar. Listen följer väggens struktur och eventuella ojämnheter vilket gör den ovärderlig i sitt sammanhang. Vägglist kan även användas till att skapa stukaturliknande dekor på väggarna, något som blivit en stor trend på senare tid. Med vägglister blir det enkelt att skapa en stilfull hemmamiljö där väggarna inte längre bara är kala väggar, utan som dekorativa konstverk. Om du är sugen på ett liknande projekt där hemma är du välkommen in till oss på jem & fix. Vi har vägglister i flera modeller och storlekar, oavsett om du vill ge dig på att utsmycka väggarna eller sätta list runt dörr och fönster.

Förvilla bort ojämnheter med skugglist

Skugglisten, som är en typ av taklist, förtjänar sin egen genomgång tack vare dess smått magiska förmåga att kunna trolla bort ojämnheter. Det är inte helt ovanligt att det uppstår små skador och ojämna snitt vid takbyggnation. Men istället för att gå runt och påminnas om osmickrande skarvar mellan tak och vägg, kan du ta hjälp av skugglister. Skugglistens speciella urfräsning skapar en diskret skuggeffekt på väggen och taket vilket bidrar till att ojämnheterna förvillas bort. 

Våra tips till när du ska sätta trälist

Använd gärna fabriksmålade trälister, så slipper du ödsla tid och energi på att måla själv.

Vid användning av smyglist, använd helst samma träslag och färg som originallisterna och socklarna. På så sätt fås ett så estetiskt fulländat resultat som möjligt.

Förvara trälisterna i rummet innan de sätts på plats. Eftersom trä är ett levande material är det bra att låta listerna vänja sig vid rummets temperatur och luftfuktighet ca 1 dygn innan de ska sättas fast. På så sätt minskas spänningen i träet vilket medför att listerna blir lättare och smidigare att jobba med.

Mindre trälister kan klippas med en smidig listsax som ger exakta snitt. Annars går det bra med en vanlig fintandad såg. Vid hörn rekommenderas det alltid att ta hjälp av en geringssåg. Det kan också vara bra att veta att skarvar som syns mitt på en vägg blir allra bäst om de är 45 grader.

Använd dyckert när du ska spika fast trälisten. Dyckert är en typ av spik med ett mycket litet huvud, så att hålen förblir så små som möjligt och därmed är lättare att dölja. Använd också gärna ett don när du spikar fast listen, så undviker du fula hammarmärken. Om du inte vill spika, kan du alltid limma dit trälisterna men tänk då på att det kan bli desto svårare att avlägsna dem vid ett senare tillfälle.

Välkommen in till oss på jem & fix när det är dags att köpa nya trälister - här kan du hitta din närmaste butik.

Mer trälist för pengarna!