Träolja


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Träolja för utemöbler och trädäck!

Hos oss på jem & fix hittar du ett stort utbud av träolja. Vi erbjuder bland annat teakolja, linolja, gundolja, terrassolja och ädelträolja. Här kan du välja bland träolja i många olika nyanser för både obehandlat och tidigare behandlat trä.

Träolja skyddar träet och ger en snygg och fräsch yta

Fräscha upp dina träytor med träolja! Byt inte ut dina slitna träytor, utan ta hand om dem på rätt sätt så kan du få dem att se ut som nya år efter år. Trädäck, staket och utemöbler av trä utsätts ständigt för väder och vind, vilket gör att de ser slitna ut med tiden. Men med små medel kan du enkelt ta hand om träet i din trädgård och få det att se nytt och fräscht ut i många år framöver.

Träolja är ett enkelt sätt att bevara och öka livslängden på exempelvis trämöbler, trästaket och trädäck som utsätts för en tuff utemiljö, eller bara har några år på nacken. Träoljan skyddar ytan mot fukt och röta, motverkar sprickbildning i träet samt gör att du bevarar den fräscha ytan längre.

Träolja – Det ska du tänka på när du oljar in dina träytor

Innan du stryker träet med träolja är det viktigt att se till så att träet är rent och torrt. Rengör därför träet med exempelvis trallrengöring eller alg- och mögeltvätt. Borsta noga och skölj därefter av allt rengöringsmedel och smuts som gnuggats upp. Låt sedan träet torka helt, gärna ett par dagar, innan du stryker det med träolja.

Tänk på att skydda omkringliggande ytor i trädgården. Lägg ut täckmaterial under dina trämöbler så att träoljan inte droppar där du inte vill ha den, och oljar du in ditt trädäck så är det viktigt att täcka den intilliggande husfasaden för att undvika stänk och ojämna oljefläckar.

Träoljan kan strykas i flera lager och omgångar, tills dess att träet är mättat och inte suger åt sig mer olja. Torka då bort överflödig olja med en torr och ren trasa.

Behandla utemöbler med träolja

Läs gärna vår "Fixa det själv-guide" där vi steg för steg visar hur du enkelt tar hand om slitna trädgårdsmöbler och får dem att se ut som nya igen: Renovera trämöbler och behandla dem med träolja.

 

Mer träolja för pengarna!