Vi tar för tillfället inte emot några ärenden via telefon & svarstiden på mejl & Facebook är tyvärr längre än vanligt.
Leveranstiden kan just nu uppgå till 14 dagar.

Träfix träfärg Vit 2,5 l

Art.nr: 9037801

249,00/st 99,60 pr. ltr
  • Träfix träfärg
  • 2,5 liter
  • Oljebaserad
  • Kulör: Vit
Begränsat antal
Lagerstatus uppdaterades senast: 10 jul 2020 12:22

Produktbeskrivning

Träfix träfärg Vit

Börjar det bli dags att måla husfasaden? Oavsett om det är huset som ska målas, sommarstugan som ska fräschas upp eller staketet som ska få ny färg så är träfärg från Träfix det perfekta valet av färg!

Träfix träfärg är en oljebaserad heltäckande träfärg som är lämpad att använda utomhus på exempelvis husfasader, vindskivor, fönsterkarmar, staket, dörrar, och andra träytor. Observera att färgen dock inte lämpar sig för att använda på vågrätt liggande träverk som exempelvis gångstråk och bryggor.

Träfix träfärg ska endast användas utomhus, det är en slitstark träfärg av hög kvalitet som lämpar sig bra till såväl nytt som äldre och slitet trä. Färgen innehåller tillsatt mögel- och flamskyddsmedel, den är tålig och har stark motståndskraft mot regn, snö, sol, blåst och andra påfrestningar från väder och vind. 

Färgen är lättstruken och smidig att arbeta med. Det är en heltäckande vit färg med en täckförmåga på mellan 6 och 10 kvm per liter. Täckförmågan påverkas av träets struktur och sugförmåga vilket gör att mängden färg som går åt varierar mellan olika ytor. Beroende på rådande luftfuktighet beräknas torktiden till mellan 3 och 4 timmar och den målade ytan kan sedan övermålas efter 24 timmar.

Förpackningen innehåller 2,5 liter träfärg i vit kulör. Färgens kulörbeständighet beräknas upp till 5 år.