Våtrumsfolie 30 m

Art.nr: 9053549

900,00/st 1 799,00/st
  • Våtrumsfolie
  • Mått: 1 x 30 m
  • TPE-folie
  • Norgips

Produktbeskrivning

Norgips Våtrumsfolie

Norgips Våtrumsfolie är ett vattentätt membran som används som tätskikt före plattsättning i våtutrymmen. Våtrumsfolien är baserad på TPE och är belagd med polypropylenfiber på båda sidor. Den passar för att användas på både skivkonstruktioner och solida konstruktioner exempelvis på puts eller betong. Tätskiktet har ett ånggenomgångsmotstånd på 2 000 000 s/m och har en mycket god spricköverbryggande samt deformationsupptagande förmåga. Folien säljs på rulle och har måtten 1 x 30 meter.

Förvara våtrumsfolien i obruten förpackning i ett torrt, svalt och frostfritt utrymme, ej i direkt solljus. Våtrumsfolien ingår i Norgips Våtrumssystem.

Montering

För att montera våtrumsfolien behöver du köpa till 2-K folielim från Nordgips. Limmet säljs separat i hinkformat 5+5 kg. Innan du applicerar våtrumsfolien är det viktigt att du räknar ut och mäter upp mängden folielim du kommer att behöva. Användningstiden för limmet i hinken är ca 3 timmar, så blanda inte upp mer än du använder på denna tid. Applicera sedan lim för två foliedukar med hjälp av en tandspackel, pensel eller roller för att få jämn mängd på hela ytan, börja gärna i hörnen. Till sist är det dags att placera folieduken på väggen. Uträknad förbrukning är 0,6 kg lim per kvadratmeter vilket innebär att för 30 m våtrumsfolie krävs 2 hinkar 2-K lim. För förtydligande se uträkning:

30 m folie = 30 kvm = 30 x 0,6 = 18 kg = 2 hinkar 2-K lim

Applicera rikligt med lim vid montering. Läs gärna monteringsmanualen till höger för tydliga hänvisningar innan montering.