P.g.a. tekniska problem är det just nu inte möjligt att betala med presentkort på jemfix.se. Vi arbetar med att lösa problemet och beklagar olägenheten.

Våtrumssilikon Ljusgrå Bostik

Art.nr: 9057877

79,95/st
  • Våtrumssilikon Bostik
  • Ljusgrå
  • 300 ml.
  • För tätning och fogning i våtutrymmen 

Produktbeskrivning

Våtrumssilikon 300 ml. Ljusgrå

Ljusgrå våtrumssilikon från Bostik, för tätning och fogning i våtutrymmen samt andra utrymmen där det finns risk för mögelangrepp. Silikontet är lämpligt för underlag som kakel, porslin, glas, glaserade ytor, metall, m.m. i exempelvis badrum, duschutrymmen och kök. Våtrumssilikonet är antimögelbehandlat och har en mycket god åldringsbeständighet. Det är snabbhärdande ättiksyrehärdande silikon som kan användas för rörelsefogar där den förhindrar sprickbildning vid rörelser i den underliggande konstruktionen.

Förbehandling inför applicering av våtrumssilikon

Innan du använder våtrumssilikon är det viktigt att alla redskap och verktyg som ska användas vid appliceringen är helt rengjorda och torra, för att resultatet ska bli bra. Fukt och vatten påskyndar härdningen och kan i extrema fall försvåra appliceringen.

Tips vid applicering av våtrumssilikon

Vid fogningsarbetet är det även viktigt att alla ytor är torra och rena. Se därför till att de är fria från olja, damm och andra främmande partiklar. Bäst vidhäftning uppnås genom att fylla fogen väl vid sprutning samt genom att fogytan trycks till vid efterslätningen, så att materialet får full kontakt med fogytorna. Rengör sedan alla redskap och verktyg som har använts, med förslagsvis lacknafta, eftersom att härdad massa endast kan tas bort på mekanisk väg.

Tekniska specifikationer Bostik våtrumssilikon Ljusgrå

Klibbfri yta: Ca 35 minuter, bearbetningstid 5-8 minuter.
Härdning: ca 1-2 mm per dygn
Hårdhet: ca 20° Shore A
Övermålningsbar: Nej
Rörelseupptagning: ± 25% av ursprunglig fogbredd