Amaryllis 12 cm Kruka

Art.nr: 9019510

49,95/st
  • Amaryllis
  • 12 cm kruka
  • Vacker julblomma 
  • Vattnas sparsamt

Produktbeskrivning

Amaryllis

Amaryllisen är en klassisk, lättskött julblomma och för många en självklarhet under adventstid. Köp amaryllisen till dig själv eller ge bort den i julgåva till någon du tycker om! Det är en ståtlig lökväxt med en stor vacker blomma som står sig länge utan vidare ansträngning. Vattna den sparsamt, max var 10e dag, annars växer sig stängeln för hög och krukan riskerar att tippa. Växten säljs i en 12 cm stor kruka. Placera den som en vacker dekoration bland tomtar och pepparkakshus eller mer diskret under stjärnan i fönstret.

Tips

När amaryllisen blommat färdigt efter julen kan du låta den stå kvar för att sedan plantera om den i rabatten när våren kommer. Låt den stå ljust och svalt och öka vattningen något. När frosten försvunnit från marken kan den grävas ner i rabatten, helst i halvskuggigt läge.

Amaryllisen står sig även fint som snittblomma. Sätt ett gummiband runt stjälken för att hålla ihop den och skär av stjälken med en vass kniv. Blomman trivs bäst i kallt vatten och kan stå sig nästan lika länge som i kruka.