Reglar Obehandlade


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Reglar till ditt byggprojekt!

Behöver du reglar till ditt byggprojekt? Hos oss på jem & fix hittar du raka och fina reglar av hög kvalitét av trä från svenska skogar. Vi erbjuder ett stort utbud av obehandlade reglar i de flesta dimensioner och längder för att passa till just ditt projekt. Här hittar du väggreglar, kortreglar och glespanel, självklart till billiga priser, vad för reglar behöver du till din byggkonstruktion?

Vad används reglar till?

Obehandlade reglar används i de flesta byggkonstruktioner och utgör själva stommen i konstruktionen. Reglar, ibland även kallat väggreglar, monteras för att bära upp och fästa väggar, men även tak och golv.

Det viktigaste att tänka på i ditt val av reglar, är vad regeln har för syfte i konstruktionen och då vilken hållfasthetsklass den behöver ha. Hållfastheten avgör reglarnas bärförmåga och styvhet. Ett högre värde fastställer att en regel har en högre hållfasthet och därmed en starkare bärförmåga. Den lägsta hållfasthetsklassen som är godkänd för att användas till bärande konstruktioner är hållfasthetsklass C14. Men till ytterväggar, takstolar och bjälklag bör reglar med hållfasthetsklass C24 användas. Vilken hållfasthetsklass som krävs för att uppfylla de regler som gäller för olika byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Vi erbjuder obehandlade reglar i dimensioner från 45 x 45 mm upp till 45 x 170 mm med längder mellan 3 m och 4,2 m, samt kortreglar i längden 2,5 m.

Vad är en kortregel?

En kortregel är precis som namnet indikerar, en kort regel. Kortreglarna har längden 2,5 m, de är lätta och smidiga att hantera och längden är speciellt anpassad för att användas till innerväggar utefter standardhöjden mellan golv och tak inomhus. Kortreglarna har hållfasthet C14 och är även perfekta för att komplettera de längre reglarna i en konstruktion för att slippa onödigt spill när du bygger. Vi erbjuder kortreglar i dimensionerna 45 x 45 mm, 45 x 70 mm och 45 x 95 mm.

Vad är glespanel?

Bland vårt sortiment av reglar hittar du även glespanel. Glespanelen har flera användningsområden men används vanligtvis som underlag för panel eller tak. Glespanelen monteras glest för att ge plats för både isolering och eldragning och används därefter som en regel där du kan fästa innertak och panel.

Planera ditt byggprojekt

Planera ditt projekt noggrant innan du påbörjar det så blir arbetet billigare, smidigare och mycket roligare! Tänk efter vad du önskar för slutresultat och mät ut hur mycket virke du behöver, på så sätt blir det färre vändor fram och tillbaka till butiken och mindre onödigt spill.

Billiga reglar av hög kvalitet

Hos jem & fix erbjuder vi dig alltid byggmaterial till låga priser. Samtidigt håller våra billiga reglar garanterat hög kvalitet för att du ska lyckas med ditt byggprojekt. Titta närmare på hela vårt utbud av regelvirke här eller kom in till din närmsta jem & fix butik.

Letar du efter impregnerade reglar? Se vårt utbud av Reglar Tryckimpregnerade här.

Mer reglar för pengarna!