Just nu har vi tekniska problem vid betalning med faktura. Vi arbetar för att åtgärda det så snart som möjligt.

Lasyr


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Lasyr bevarar träets naturliga struktur!>

Har du tankar på att måla träfasaden med lasyr? Trä har all potential att åldras vackert och genom att måla fasaden med trälasyr framhäver du träets naturligt vackra ådring och struktur samt bevarar träets karaktär.

Vi erbjuder ett stort sortiment av både heltäckande lasyr och transparent lasyr i olika kulörer. Här hittar du UV-beständig trälasyr med god inträngningsförmåga, som både skyddar din fasad mot solens strålar samt motverkar sprickbildning i träfasaden. När du målar om fasaden ger du inte bara en vacker yta till ditt hus, utan du förlänger även livslängden på fasaden.

Rengör fasaden innan du stryker den med lasyr

Det största och det viktigaste arbetet när du ska måla fasaden görs innan du stryker på färgen. Som med alla målningsprojekt så sätter förarbetet grunden för slutresultatet.

Rengör din träfasad noga med fasadtvätt och eventuellt med alg- och mögeltvätt om alger eller mögel har angripit delar av fasaden. Skölj sedan av med rent vatten så att träet är helt fritt från rengöringsmedel och upplöst smuts. Låt sedan fasaden torka helt innan du stryker på lasyren.

Lasyr på träfasader

Den största fördelen med att måla träfasader med lasyr är helt klart att det är en väldigt vacker träfärg som bevarar och framhäver träets naturliga karaktär som ingen annan färg. Men det gäller att vara noggrann när du stryker på lasyren. Då lasyrens kulör inte syns ordentligt förens den har torkat så är det viktigt att stryka färgen i ett jämt lager och inte på samma ställe flera gånger, för att undvika att resultatet blir ojämnt eller flammigt. Det är också viktigt att vara medveten om att charmen med att träets naturliga färg går igenom gör också att resultatet för samma lasyr blir olika på olika träfasader och ytor.

Måla fasaden med lasyr 5 tips:

  1. Se till att du har allt material på plats innan du börjar måla: Tillräckligt mycket lasyr för den ytan du ska måla, rätt pensel samt en stabil stege eller byggställning att stå på.
  2. Gör ett ordentligt förarbete så får du ett bättre slutresultat.
  3. Stryk inte på lasyren i stekande sol eller när det är regnigt och fuktigt ute.
  4. Var noggrann och stryk lasyren jämt över träet.
  5. Ha tålamod – slutresultatet syns inte fören lasyren har torkat helt.

Mer lasyr för pengarna!