Just nu har vi tekniska problem vid betalning med faktura. Vi arbetar för att åtgärda det så snart som möjligt.

Jord


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Jord för hela trädgården!

Vilken jord behöver du? Här hittar du jord för hela din trädgård, och självklart alltid till billiga priser. Men att välja jord kan ibland kännas som en djungel, därför guidar vi dig genom vårt utbud av jord så att du hittar rätt jord för dina växter.

Vilken jord ska man använda till vad?

Vad är egentligen skillnaden på olika sorters jord? När ska man använda såjord? Vad är toppdress? Är det skillnad på blomjord och trädgårdsjord? Och spelar det verkligen någon roll vilken jord man använder? Olika sorters jord innehåller olika näringsämnen och komponenter som passar för olika delar av trädgården. En del jordprodukter innehåller stora delar sand, vissa extra mycket gödsel och andra är blandade med torv och bark. Här reder vi ut vilken trädgårdsjord som ska användas till vad.

Planteringsjord för din trädgård 

Planteringsjord är den vanligaste jord att använda i trädgården. Planteringsjord är en allmän och mångsidig jord som passar utmärkt för hela trädgården och kan användas både när du planterar och planterar om, blommor, träd och buskar. Planteringsjord har en lucker struktur och är grundgödslad vilket ger utmärkt näring och energi till dina växter.

Såjord till fröodlingar 

Såjord är en jord som ger perfekta förutsättningar för att så fröer. Den innehåller både jord och sand vilket skapar bäst förutsättningar för fröerna att ta sig. Såjord brukar dessutom vara lätt gödslad för att ge extra näring till fröerna.

Blomjord för krukväxter 

Till dina krukväxter bör du använda blomjord. Blomjord innehåller både sand och torv vilket luckrar upp jorden. Blomjord passar för krukväxter både utomhus och inomhus och ger bäst förutsättningar för dina blommor.

Toppdress till gräsmattan 

Toppdress är en jord som innehåller majoriteten torv. Toppdress används till gräsmattan och hjälper gräset att bevara fukt vilket ger goda förutsättningar för att få en tät och grön gräsmatta. Toppdress mjukar även upp hårda gräsmattor och hjälper till att förbättra gräsväxten i leriga gräsmattor.

Rosjord - en extragödslad planteringsjord 

Det är lätt att tro att rosjord bara passar för rosor, men låt dig inte luras av namnet. Rosjord är en extragödslad planteringsjord som passar till många blommor och buskar. Den gödslade jorden ger extra mycket näring till buskarna och ger goda förutsättningar när du planterar dem.

Rhododendronjord för alla surjordsväxter 

Likt rosjorden, så är det lätt att bli lurad av namnet även på rhododendronjorden. Men rhododendronjord passar även den för mer än bara rhododendron och är en utmärkt jord för alla surjordsväxter. Rhododendronjord innehåller ingen kalk vilket gör att den lämpar sig för växter som gillar sur jord, exempelvis rhododendron, azalea, ljung, citrusträd samt lingon och blåbär.

Lecakulor bevarar fukten i krukväxter

Lecakulor tillverkas av lera och används till krukväxter och i blomlådor. Lecakukorna skapar god dränering och bevarar fukten i jorden, de kan även användas för att ge jorden en porösare struktur.

Bark bevarar fukten i rabatter

Täckbark och barkmull används framför allt i rabatter, men passar även för en del krukväxter och blomlådor. Barken luckrar upp jorden och bidrar till att bevara fukten genom att minska avdunstningen.

Stort utbud av jord

Hos oss på jem & fix kan du köpa jord till alla ytor och planteringar i trädgården! Vi erbjuder ett stort utbud av jord för att du ska kunna skapa näringsrika planteringar med friska, välmående och frodiga växter. Välkommen in till din jem & fix butik, så hjälper vi dig att hitta rätt jord till din trädgård!

Mer jord för pengarna!