Odling


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Odlingsprodukter för vårens och sommarens planteringar!>

Älskar du också att odla, plantera och känna jorden mellan fingrarna? I den här kategorin hittar du ett stort utbud av odlingsprodukter för vårens och sommarens alla planteringar! Här har vi samlat bland annat fröer, sättlökar och potatis samt krukor som hjälper plantorna att gro. Här nedan ger vi också våra bästa tips för att du ska lyckas med odlingen.

Odla potatis

Att odla potatis är både kul och tacksamt tack vare de lättskötta plantorna som nästan alltid ger en stor skörd. Vi erbjuder både sättpotatis och potatiskrukor så att du kan njuta av hemmaodlad potatis oavsett om du har plats med ett stort potatisland i trädgården eller endast vill odla potatis i en kruka på balkongen. Potatiskrukan är den perfekta hjälpen för at odla potatis utan att behöva gräva ett stort land i trädgården. Den är konstruerad med dubbla krukor, där den inre krukan kan lyftas upp för snabb skörd och sedan sättas tillbaka i den större krukan igen för att låta potatisen fortsätta växa, vilket också möjliggör att skörda hela säsongen. Potatiskrukan låter dig dessutom starta potatisodlingen tidigare på säsongen och gör att du kan hålla igång den till sent in på hösten.

Förså i plastkrukor

När du ska så frön är det bra att förså dem i små plastkrukor eller minidrivhus innan du sätter ner dem i rabatten i trädgården. Då hjälper du plantorna att gro och får större chans att plantorna tar sig ordentligt. Minidrivhuset, eller plastkrukor med plast över, skapar ett perfekt klimat för fröerna och de får perfekta förutsättningar för att kunna gro.

Hur många frön ska man sätta?

När du ska förså i plastkrukor ska du börja med att fylla plastkrukorna med såjord och sedan plantera fröerna enligt anvisningen på fröpåsen. Det brukar rekommenderas att så ca 1 till 3 frön i varje kruka men när du odlar en del kryddväxter kan det rekommenderas att plantera ända upp till 10 frön per kruka, information om hur många frön som rekommenderas hittar du på fröpåsen.

Ska fröer täckas med jord när man sätter dem?

Det skiljer sig från frö till frö om de ska täckas med jord eller inte. En del fröer ska täckas med jord och andra inte, detta beror på att vissa fröer behöver mer ljus för att kunna gro än andra. Läs även här hur du ska göra på fröpåsen för respektive frö.

Hur mycket ska man vattna sina fröodlingar?

När du sår fröer ska jorden hela tiden hållas fuktig. I början kan det vara för kraftigt att vattna och då kan det istället vara bra att fukta jorden genom att spraya vatten ner i jorden. Men så fort dina frön har grott och utvecklat rötter kan du börja vattna dem, vattna då underifrån på odlingstrågets botten.

När ska man plantera om i större kruka?

Genom att ha lock på minidrivhuset, eller plast över dina plastkrukor, så skapar du ett perfekt varmt och fuktigt klimat för dina plantor. Men du behöver samtidigt ventilera och släppa in frisk luft till plantorna. Lyft på locket, eller plasten, eller lägg det på glänt för att öppna upp för god ventilation. När plantorna har vuxit till sig så kan du gärna öppna upp och ta bort locket eller plasten helt och när plantorna växt ytterligare och det börjar bli trångt i de små plastkrukorna, då är frösådden klar och det är dags att plantera om dina plantor i större krukor eller att sätta ut de i rabatten eller i odlingskragen.

Odla sättlök

När du ska plantera lök på våren ska du vänta tills temperaturen är ca 10 grader och jorden torkat efter vintern. Löken trivs bäst i soligt läge och i en väldränerad jord med mycket mull. Sätt lökarna med minst 5 cm mellanrum och tryck inte ner dem mer än att toppen av sättlöken fortfarande syns ovan jord.

Hur mycket ska man vattna sättlök?

Sättlök behöver rikligt med vatten, och till skillnad mot exempelvis gräsmattan och många buskar som ska vattnas sällan men mycket, så bör löken vattnas lite men ofta. Vattna sättlöken regelbundet så att jorden aldrig torkar och ge den gärna lite extra näring emellanåt. När löken har växt till sig är det bara att skörda och njuta av den söta goda smaken. Lägg löken hel på grillen, eller hacka ner den rå i salladen, den är perfekt för alla tillfällen!

Mer odling för pengarna!