Beskärning


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Sekatörer och beskärningsredskap för dina växter!

För att hålla dina träd och buskar friska och fina så länge som möjligt så behöver de beskäras regelbundet. Med rätt beskärningsredskap och beskärning under rätt tid på året skapar du glada och friska växter och skapar bästa möjlighet för dina buskar och träd att blomstra och ge frukt.

Här hittar du ett stort utbud av beskärningsredskap för hela trädgården. En stor häck med kraftiga grenar kan behöva en rejäl häcksax för att du ska få bukt på grenarna. För att beskära mindre grenar och trädgårdsbuskar passar en sekatör bäst och för att få till exakta kanter på din gräsmatta är en grässax det bästa valet. Vi erbjuder en mängd olika beskärningsredskap för alla trädgårdens växter, klicka in på de olika redskapen för att läsa mer.

När ska man beskära träd och buskar i trädgården?

Den eviga frågan där tradition och växtexperter har bildat olika sanningar, när ska man egentligen beskära träd och buskar i trädgården? Historiskt sett har det alltid rekommenderas att beskära hela trädgården på vårvintern - då trädgårdsmästarna helt enkelt hade som mest tid för beskärning. Idag rekommenderas istället olika säsonger för olika växter.

Beskärning på våren

Under vårvintern, innan knopparna sväller, är det perfekt tid att beskära sommarblommande och höstblommande prydnadsbuskar som blommar på årets nya skott, så kallade årsskott. Exempelvis buskar och klängväxter som rosor och klematis.

Beskärning på sommaren

Mer känsliga träd och buskar, så kallat "blödare", bör alltid beskäras under sommarens JAS-månader, det vill säga juli, augusti och september eftersom att såren efter beskärningen läker som snabbt under den här tiden. Exempelvis magnolia, lönn och bok.

Beskärning på hösten

Efter sommarens skörd och då hösten börjar ta över är det dags för beskärning av stenfrukt som exempelvis plommonträd och körsbärsträd. Träd som ger frukt på hösten, exempelvis äppel- och päronträd ska dock inte beskäras under den här tiden. Hösten är även en bra tid för att kapa bort döda grenar på dina buskar och träd.

Scrolla upp för att se hela vårt utbud av beskärningsredskap eller besök din närmaste jem & fix butik för att köpa både redskap och allt annat du behöver till trädgården.

Mer sekatörer och beskärningsredskap för pengarna!