Just nu kan det förekomma längre leveranstider samt svarstider från vår kundtjänst. Vi arbetar hårt för att förkorta dessa. 

Trädgårdsstolar


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Trädgårdsstolar till uteplatsen och trädgården!

När sommaren äntligen är kommen finns det inte mycket som slår känslan av att få slå sig ner i en bekväm trädgårdsstol och bara njuta av solen. Kanske har det blivit dags att byta ut dina trädgårdsstolar? Om svaret är ja, har du kommit helt rätt. Vi erbjuder ett brett sortiment av snygga och billiga trädgårdsstolar i varierande material och prisklasser. Om du bor i lägenhet med balkong eller inte har så stort utrymme finns det också hopfällbara trädgårdsstolar som tar minimalt med plats när de inte används. Vilken trädgårdsstol du bör välja handlar naturligtvis väldigt mycket om vad du gillar och vilket material du kan tänka dig. Läs gärna vidare så ska vi hjälpa dig bli klokare om vad som kan passa just dig!

Välj rätt material på din trädgårdsstol

Plast, konstrotting, metall eller trä. Det finns gott om material att välja mellan när du ska hitta nya trädgårdsstolar. Vilket material som passar just dig beror på vad du gillar, hur mycket underhåll du kan tänka dig och vad du är villig att betala. Exempelvis är trädgårdsstolar av plast ofta billigare än andra material. Låt oss gå igenom vad de olika materialen innebär här nedan.

Trädgårdsstolar av plast

Vid första tanke kan trädgårdsstolar av plast låta tråkigt. Men dess goda motståndskraft mot väder och vind tillsammans med att de behöver minimalt med underhåll, gör plaststolen till en stark kandidat. Idag finns det en mängd olika trädgårdsstolar av plast, där både design och komfort har tagits i beaktning och där du faktiskt får en riktigt snygg och bekväm stol. Eftersom materialet är lättviktigt är dessa stolar också lätta att flytta runt i trädgården, perfekt om du har flera uteplatser eller snabbt behöver möblera om. Med trädgårdsstolar av plast behöver du inte oroa dig för regn och rusk, och när sommaren är över behöver du inte spendera massvis med tid på att rengöra och iordningställa dem inför nästa säsong. Lite tvålvatten och dina stolar är som nya.

Trädgårdsstolar i konstrotting

Trädgårdsstolar i konstrotting har på senare år blivit oerhört populära, mycket tack vare att det är ett lättviktigt material som är nästintill underhållsfritt. Precis som namnet antyder är konstrotting en konstgjord version av det naturliga materialet rotting. Rotting är ett träd som växer på samma sätt som bambu. Medan rotting är flexibel och solid, är bambu ihålig och inte böjbar. Det är just flexibiliteten i rotting som gör att den kan användas till en så stark och hållbar flätning. Konstrotting är oftast tillverkat av plasten polyeten, men har i stort sett samma fördelar som rotting. Det är alltså bara upp till dig vad du gillar mer. När du rengör den naturliga rottingen måste du vara lite mer försiktig med mängden vatten, och stolarna behöver därefter torka väl innan de används, men annars är det inte mycket skillnad.

Trädgårdsstolar i trä

Trädgårdsstolar i trä är de stolar som kräver mest underhåll, men som många väljer eftersom träet passar så bra in i en utemiljö där materialet naturligt hör hemma. Om du väljer trä bör du vara beredd på att de kommer behöva visst underhåll för att se snygga ut i längden. Förutom rengöring och vinterförvaring kan utemöbler i trä behöva slipas och oljas in regelbundet. Men det finns också de som väljer att låta träet slitas naturligt av väder och vind, vilket för trämöbler av teak till slut ger en ljus, silveraktig ton i träet. Oavsett vilken look du föredrar får du naturligt vackra trädgårdsmöbler som passar de allra flesta utemiljöer.

Trädgårdsstolar i metall

De flesta trädgårdsstolar har metall i själva ramen, vilken ofta är gjord av aluminium eller stål, men det finns också trädgårdsstolar som är tillverkade enbart i metall. Trädgårdsstolar i metall är vanligtvis tyngre och mer solida än en trädgårdsstol i exempelvis plast. Om du väljer en trädgårdsstol i metall är det viktigt att den ytbehandlats för att kunna stå utomhus utan att rosta. Det kan röra sig om galvanisering, pulverlackering eller annan ytbehandling. Med något utav dessa rostskydd får du hållbara och underhållsfria trädgårdsstolar som kan avnjutas i många år.

Trädgårdsstolens stil och design

Utöver att ta ställning till materialet är det naturligtvis också viktigt hur trädgårdsstolen ser ut. Gillar du ljusa eller mörka trädgårdsstolar? Vill du ha en loungestol eller en trädgårdsstol med armstöd? Vill du att stolen ska gå att fälla ner i olika positioner? Det finns såklart flera saker att tänka på. Du kanske också vill kunna stapla trädgårdsstolarna eller fälla ihop dem så att det är lättare att förvara dem under vintern. Här kan det vara en bra idé att besöka din närmaste jem & fix-butik för att se och prova stolarna.

Skydda trädgårdsstolarna

Genom att ta hand om dina trädgårdsstolar kommer du att kunna njuta av dem i många år framöver. Det är såklart en stor fördel om du har möjlighet att förvara stolarna i ett förråd under vintern. Om detta inte är möjligt rekommenderar vi att köpa ett praktiskt överdrag som skyddar möblerna mot väder och vind, men samtidigt låter dem stå kvar utomhus.

Med nya trädgårdsstolar kommer din lust att vistas utomhus skjuta i höjden. Låt dig inspireras av urvalet här på sidan eller besök din närmaste jem & fix-butik för att i lugn och ro prova ut din nya trädgårdsstol. I vårt sortiment av utemöbler finns något för de allra flesta smaker. Vi har bland annat ett stort urval av snygga och billiga trädgårdsbord, bekväma stolsdynor och parasoll som kommer göra stunden på uteplatsen till en ren njutning.

Mer trädgårdsstol för pengarna!