Om jem & fix

Mer fix för pengarna!

jem & fix är en lågprisbyggmarknad med produkter inom bygg, hem och trädgård. Vår målsättning är att erbjuda så billiga priser som möjligt, för att fler ska ha möjligheten att själva fixa, renovera och uppdatera i hus och trädgård. Kort och gott vill vi ge alla mer fix för pengarna! Läs mer om hur du kan spara pengar genom att handla hos jem & fix här.

Organisationen grundades i Danmark, med det något ovanliga namnet som kommer från danskans ”hjem og fiks”, det vill säga ”hem och fix”. I vårt förkortade namn ”jem & fix” har vi alltså sparat ner på hela tre bokstäver. Det har vi gjort som en symbolik på organisationens grundfilosofi: att skära ner på det som är överflödigt, för att säkerställa ett så lågt pris som möjligt till dig som kund.

För att kunna garantera att du som kund alltid ska få mest för pengarna erbjuder vi en generös prisgaranti, som låter dig handla tryggt i våra butiker. Läs mer om vår prisgaranti här.

Organisationen

Redan år 1988 öppnade den första jem & fix-butiken, i danska Fredericia. De första svenska butikerna öppnade år 2005, i Karlshamn, Karlskrona och Gislaved. Sedan dess har organisationen expanderat enormt, och idag har vi nästan 200 butiker i Norden - med 62 butiker i Sverige, 125 i Danmark och 11 i Norge. Det gör oss till Nordens ledande lågprisbyggmarknad!

jem & fix är ett familjeägt företag, och en del av Harald Nyborg-koncernen tillsammans med Harald Nyborg och Daells Bolighus. VD för organisationen är Fredrik Hennings, som står för den dagliga ledningen för jem & fix Sverige. Det svenska huvudkontoret ligger i skånska Svalöv, där vi även har vårt e-handelslager.

I 2022 utsågs jem & fix till "Sveriges mest prismedvetna varumärke", som bäst förbättrat sin position som lågprisaktör mellan hösten 2021 och hösten 2022. Detta fastslogs i en omfattande undersökning av 330 varumärken, utförd av tidningen Resumé och Xtreme. Samtidigt tog Inköps- och marknadschef Peter Dahlqvist hem priset som "Sveriges mest prismedvetna marknadschef". Läs mer här.

Att vi tar lågpris på största allvar, är ingen underdrift. Hos oss ska kunden alltid känna sig trygg med att få mer för pengarna.


Läs mer om vår historia!


Så håller vi priserna låga - butik & koncept

Vi har verkligen anpassat hela vårt koncept för att kunna hålla våra priser låga. Genom att skära ner på allt som är överflödigt och skippa dyra mellanled, kan vi fokusera på att säkerställa lägsta möjliga pris till alla våra kunder.

På jem & fix tycker vi om att spara, och det gör vi på alla sätt det bara går. Det innebär även att våra butiker är så enkelt och tydligt uppbyggda som möjligt, för att du som kund ska kunna hjälpa dig själv att hitta vad du söker. På så sätt kan vi även ha en mindre personalstyrka på plats i butikerna, vilket bidrar till att vi kan sänka priserna på våra produkter ytterligare. På vår varugård erbjuder vi dessutom drive-in för enklare lastning av tyngre produkter, där du som kund kan plocka dina varor själv. Man skulle alltså kunna säga att vi samarbetar för att tillsammans kunna hålla priserna låga. Det kan man verkligen kalla teamwork – ett stort tack till alla våra fantastiska kunder! ♥

Fixa det själv

Genom att fixa mer själv kan man spara mycket pengar. Med våra låga priser blir det dessutom extra lönsamt för den som vill ta sig an ett hemmaprojekt på egen hand. I vårt sortiment har vi ett omfattande utbud av byggmaterial, verktyg, hushållsartiklar och inredning för hela hemmet. Allt för att du ska kunna fixa mer själv. Vi har dessutom massa fixa-det-själv-guider, där du kan lära dig hur du själv kan lösa projekt i hem och trädgård. Genom att fixa mer själv sparar du inte bara pengar, det är dessutom väldigt roligt och du lär dig mycket på vägen. Ta en titt på våra guider, kanske hittar du ditt nästa projekt där? Du hittar dem här.


Fredrik Hennings
VD