Reglar Tryckimpregnerade


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Tryckimpregnerade reglar och stolpar!

Har du ett byggprojekt på gång? Köp ditt tryckimpregnerade konstruktionsvirke hos oss på jem & fix. Här hittar du tryckimpregnerade reglar och stolpar av hög kvalitét. Virket är av svensk furu och säljs med 20-års rötskyddsgaranti, så att du kan känna dig trygg och säker på att kommer att kunna njuta av ditt bygge i många år framöver.

När använder man tryckimpregnerade reglar?

Ska du bygga ett trädäck, en brygga, en trappa till veranden eller en stuga på landet? Tryckimpregnerade reglar används till de allra flesta byggkonstruktioner utomhus. Reglarna utgör själva stommen och monteras för att bära upp konstruktionen. Det viktigaste att tänka på i ditt val av reglar, är vad regeln har för syfte. Ska reglarna vara i direkt markkontakt eller ovan mark? Och hur hög belastning kommer ligga på de olika reglarna?

En regels hållfastheten avgör reglarnas bärförmåga och styvhet, så ju högre belastning regeln ska klara ju högre hållfasthet krävs. Den lägsta hållfasthetsklassen som är godkänd för bärande konstruktioner är C14, men till de flesta bärande konstruktioner, som exempelvis takstolar, bjälklag och ytterväggar bör reglar med hållfasthetsklass C24 användas. Den hållfasthetsklass som krävs för att konstruktionen ska uppfylla de regler som gäller ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Vi erbjuder tryckimpregnerade reglar i dimensioner från 45 x 45 mm upp till 45 x 120 mm med längder mellan 3 m och 5,4 m. Klicka dig vidare för att hitta rätt reglar för din konstruktion.

Tryckimpregnerade stolpar

Utöver reglar erbjuder vi även tryckimpregnerade stolpar till dina utomhusprojekt. Tryckimpregneringen gör att trästolparna klarar kontakt med jord och fukt och garanterar ett långvarigt och hållbart resultat. Tryckimpregnerade trästolpar kan monteras direkt i marken eller på fundament av betong eller stål mellan ingjutna plattjärn, med distans mot plint.

Vi erbjuder både runda och fyrkantiga stolpar i dimmensioner från 70 x 70 mm till 95 x 95 mm i längder från 1,5 upp till 4,2 meter.

Varför tryckimpregnerade reglar och stolpar?

Tryckimpregnering skyddar träet från fukt och röta och gör att virket håller längre. Tryckimpregnering är den enda metod som når ända in till träets mitt och garanterat skyddar hela virket från röta. Till skillnad mot andra typer av impregnering osm endast skyddar träets yta. Till byggkonstruktioner utomhus krävs därför tryckimpregnering så att du kan kan känna dig säker på att din konstruktion håller i många år framöver utan att påverkas av regn och snö. Allt vårt tryckimpregnerade virke är kvalitetskontrollerat och säljs med 20-års rötskyddsgaranti.

Tryckimpregnerat virke klassas antingen NTR-A eller NTR-AB. Vilken tryckimpregnering du behöver avgörs beroende på om virket ska användas i vatten eller i direkt markkontakt där det ständigt utsätts för fukt eller om det ska användas ovan mark.

Tryckimpregnerat virke märkt NTR-A är godkänt för att användas i sötvatten och direkt i marken och lämpar sig därför perfekt för exempelvis bryggor, till staketstolpar och till reglar i byggkonstruktioner som monteras direkt mot mark. NTR-A klassat virke är alltid och garanterat att det har en långvarig beständighet samt skydd mot röta. Konstruktionsvirket säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Tryckimpregnerat virke märkt NTR-AB rekommenderas för byggkonstruktioner ovan mark, exempelvis till ett trädäck.

Så ska du återvinna tryckimpregnerade reglar och stolpar

Tryckimpregnerade reglar och stolpar ska återvinnas på återvinningscentralen enligt kommunens anvisningar. Tryckimpregnerat reglar och stolpar innehåller koppar och spillvirke från dessa är därför förbjudet att själv elda upp. 

Mer tryckimpregnerade reglar för pengarna!