Stolpe Impregnerad 70 x 70 mm - 4,2 m Södra Wood

Art.nr: 9057334

Stolpe Impregnerad 70 x 70 mm - 4,2 m Södra Wood

Art.nr: 9057334
  • Stolpe
  • 70 x 70 mm - 4,2 m 
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • Hållfasthetsklass C24
  • 20 års rötskyddsgaranti
167.79

Produktbeskrivning

Stolpe G4-3 Impregnerad - 4,2 m

Tryckimpregnerad stolpe med dimensionen 70 x 70 mm och längden 4,2 meter. Ett klassiskt regelvirke från Södra av svensk furu. Stolpen har den höga hållfasthetsklassen C24 vilket gör den lämplig att användas i bärande konstruktioner.

Stolpe med hållfasthetsklass C24

Hållfasthetsklassen för en regel eller stolpe anger vad den har för bärförmåga och styvhet. Ett högre värde fastställer att regeln har en högre hållfasthet dvs. att den är styvare och kan bära mer. Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de regler som gäller för en byggkonstruktion ska finnas angivet i konstruktionens ritning. Den här stolpen har hållfasthetsklass C24, och används för att bygga stommen i en konstruktion. Den är godkänd för att användas i bärande konstruktioner som kräver en hög hållfasthet, till exempel takstolar och bjälklag. 

Tryckimpregnerad NTR-A stolpe

Tryckimpregnering innebär att virket har ett genomgående rötskydd. Tryckimpregnering är den enda impregnering som når ända in till träets mitt och garanterat skyddar hela virket från röta. Till skillnad från exempelvis träolja, som är en ytlig impregnering som endast skyddar virkets yta, så skyddar tryckimpregneringen virket ända in på djupet.

Det här virket är tryckimpregnerat med märkning NTR-A. NTR-A märkningen garanterar att regeln är godkänd för användning direkt i markkontakt samt för användning i sötvatten. Konstruktionsvirket passar därför att användas till exempelvis bryggor och till bärande byggkonstruktioner som byggs direkt i marken. NTR-A märkningen garanterar även att virket är kvalitetskontrollerad och att det har en långvarig beständighet samt ett långvirigt rötskydd. Konstruktionsvirket säljs med en 20-års rötskyddsgaranti.

Återvinning av tryckimpregnerat virke

Återvinning av tryckimpregnerat konstruktionsvirke ska ske på återvinningscentralen i linje med de direktiv som finns i din kommun. Tryckimpregnerat virke får inte eldas upp av privatpersoner, då det innehåller koppar och ska därför lämnas in och återvinnas på återvinningscentralen.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 70 x 70 mm
Klassificering NTR-A

Info & guider