Just nu kan det förekomma längre leveranstider samt svarstider från vår kundtjänst. Vi arbetar hårt för att förkorta dessa. 

Marksten


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

Fri frakt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Marksten till billiga priser!

Har du tankar på att lägga sten i trädgården? Marksten är ett elegant och praktiskt material som passar i många delar av trädgården. Kanske vill du stenlägga uppfarten, lägga plattor på uteplatsen eller göra en stenlagd trädgårdsgång över gräsmattan? Här ger vi dig några praktiska tips som är att bra att tänka på när du ska lägga marksten.

Det ska du tänka på när du när du lägger marksten

Förarbetet är A och O när du ska lägga marksten. Med ett noggrant förarbete kommer du få ett bättre slutresultat som kräver mindre underhåll framöver. Börja därför alltid med att tänka ut hur du vill att den stenlagda ytan ska se ut när den är klar och planera hur arbetet ska utföras.

Mät ytan där markstenen ska läggas

Mät och markera ut ytan där du vill lägga marksten. På så sätt bildar du en uppfattning om hur markstenen behöver läggas och hur mycket material som kommer att gå åt. Det här görs lättast genom att sätta ner träpinnar i marken runt området som ska stenläggas och därefter dra ett snöre mellan pinnarna.

Förbered underlaget för makstenen

Underlaget där markstenen ska läggas ska grävas och jämnas ut. Här är det viktigt att gräva ytan med en svag lutning bort från huset. Det här görs för att senare leda bort vatten från husgrunden när det regnar, och därmed minska risken för fuktskador på husgrunden.

Den plana men lätt sluttande ytan ska även täckas med ogräsduk för marksten. Det här görs för att hindra både djur och ogräs från att senare tränga upp genom plattorna. Ogräsdukar hittar du här.

Ogräsduken ska täckas med grus och sand. Se vårt utbud av grus och sand här.

Så lägger du marksten

Lägg ut marksten på det förberedda underlaget. Tänk på att marksten inte ska läggas för tätt, utan stenarna ska läggas med ett litet mellanrum mellan varandra. Mellanrummet mellan stenarna ska sedan fyllas med fogsand för att hålla markstenen stabilt på plats. Fogsanden ska hällas på efter att markstenen lagts ut och borstas ut jämt över stenarna och ner i springorna. För att få sanden att sjunka ner mellan stenarna och komprimeras i springorna bör du vattna den stenlagda ytan. Därefter ska ytterligare ett lager fogsand spridas ut för att ge den stenlagda ytan god stabilitet.

Marksten på uppfarten

Ska du lägga marksten på uppfarten är det viktigt att välja en sten som är godkänd för bilkörning. Marksten delas upp i olika trafikklasser som anger vilken trafik stenen är anpassad för: gång-, bil- eller industritrafik. Kontrollera alltid vilken trafikklass som krävs för den ytan du tänkt stenlägga och välj därefter marksten som uppfyller kraven.

Stort utbud av marksten

Hos oss på jem & fix lågprisbyggmarknad kan du välja bland ett stort utbud av marksten till billiga priser. Vi erbjuder marksten i olika färger, former och med olika struktur. Skrolla upp för att se hela vårt utbud och välj en sten eller platta som passar för din utomhusmiljö.

Mer marksten för pengarna!