Just nu har vi tekniska problem vid betalning med faktura. Vi arbetar för att åtgärda det så snart som möjligt.

Sand & grus


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Sand och grus för både stenläggning och sandlåda!

Behöver du sand eller grus till ditt projekt? Då har du hittat rätt. Sand och grus kan användas till många olika ändamål och ofta i samband med platt- och stenläggning utomhus. Gruset fungerar exempelvis som bärlager under plattor och marksten medan olika typer av sand används till att stabilisera fogar. Stenmjöl, som är något finare i texturen än sand, kan även det användas som fog- eller sättsand. Är du ute efter sand till sandlådan så har vi givetvis även det. Hos jem & fix hittar du alltid sand och grus för dina olika projekt. Om du vill veta mer om dess egenskaper och användningsområden, kan du läsa vidare här nedan eller scrolla upp och klicka dig in på respektive produkt.

Fixa fina fogar med fogsand

Fogsand är oumbärlig när du exempelvis stenlägger terrassen eller uppfarten. Sanden säkerställer att fogarna får stabilitet och att de håller sig så snygga och fasta som möjligt. Så om du ska i gång med att stenlägga uteplatsen, och dessutom vill undvika ogräs och annan oönskad växttillväxt, då ska du fylla fogarna med fogsand. Du kan också med fördel borsta ut fogsand över din befintliga stenläggning om fogarna har sett bättre dagar eller om de ofta angrips av ogräs.

Stenmjöl som ett alternativ till fogsand

När sten krossas till makadam uppstår en restprodukt som kallas stenmjöl. Det finkorniga stenmjölet används ofta som fog- eller sättsand vid stenläggning av plattor och marksten. Fördelen med att använda stenmjölet som sättsand är att den möjliggör för stenarna att röra på sig utan att fogen spricker. En annan positiv aspekt är att det inte är lika attraktivt för myror och annan ohyra att bygga bo i stenmjölet. Utöver att använda stenmjölet som underlag för platt- och stenläggning, är det vanligt att stenmjöl används till platser där man vill uppnå en hård yta, exempelvis parkeringsplatser, trädgårdsgångar, ridanläggningar och fotbollsplaner.

Sandlådesand till barnens egna byggprojekt

Undrar du vad som egentligen utmärker sand för sandlåda? Sandlådesand kan se ut som helt vanlig sand men är i själva verket en finkornig, formbar sand som är speciellt utformad för att kunna bygga olika figurer, slott och kakor. Barnen älskar sandlådan och den formbara sanden som är lätt att skapa hållbara verk av. Sandlådesanden går bra att fylla på i redan existerande sandlådor. Om du ska bygga en helt ny sandlåda rekommenderar vi att först lägga marktäckningsduk och eventuellt markstensplattor för att sanden inte ska beblandas med jord, grus och sten. Med ett bra underlag blir det också svårare för djur, ohyra och ogräs att tränga igenom sanden. Hos oss på jem & fix kan du alltid köpa sandlådesand till billigt pris.

Stenflis med oanade egenskaper

Stenflis är tvättad och lättpackad småsten som kan användas på flera sätt, till exempel som sättlager till platt- och markstensättning eller som dräneringslager under en mur. Stenflisens goda, dränerande egenskaper beror på att den är helt fri från de finaste fraktionerna. Vid plattsättning kan stenflis med fördel placeras över bärlagret, närmast under plattorna. Stenflis kan även jordförbättra jordar med mycket lera i och är perfekt att strö ut på uppfartar och gångstigar när det är kallt och halt ute. När temperaturen sjunker, och/eller när snön smälter och is bildas under natten, fryser stenen fast i underlaget och ger på så vis ett ökat grepp under fotsteget.

Välkommen in till din närmaste jem & fix-butik när du vill köpa grus och sand till billiga priser. 

Mer sand och grus för pengarna!