Fogsand Sandfärgad 15 kg Boke

Art.nr: 9047516

Fogsand Sandfärgad 15 kg Boke

Art.nr: 9047516
  • Fogsand
  • Färg: Sandfärgad
  • 0-2 mm
  • 15 kg
49.95

Produktbeskrivning

Fogsand 0-2 mm

Fogsand används vid läggning av marksten för att ge stabilitet till stenar och plattor. När man lägger marksten och plattor är det gynnsamt att göra alla steg noggrant från början för att få ett snyggt och hållbart resultat och en stabil grund som inte kräver mycket underhåll i efterhand.

Vid läggning av marksten ska man alltid inleda med att markera ut ytan där stenarna ska ligga för att få en tydlig överblick. Därefter ska ytan grävas och täckas med marktäckningsduk för att stoppa ogräs och djur att ta sig upp igenom stenarna. Sedan ska ytan fyllas med grus i olika lager innan man lägger stenarna på plats. Det är viktigt att inte lägga stenarna för tätt utan att lämna ett litet mellanrum mellan dem för att ge plats till fogsanden som man avslutningsvis använder för att bringa stabilitet till den stenlagda ytan och fästa stenarna.

Fogsanden ska hällas ut över stenarna och borstas ut för att få en jämn spridning över hela ytan. Därefter ska man vattna lätt över den sandströdda ytan för att få fogen att komprimeras ner i springorna. Häll sedan på ytterligare sand för att fylla upp springorna. Fogsand är en sand specialanpassad just för att enkelt rinna ner i fogarna. Fogsanden är vad som håller stenarna på plats och gör att underlaget blir stabilt. 

Ett noggrant förarbete och avslut är det viktigaste för att den stenlagda uppfarten, uteplatsen eller gångstigen ska få ett resultat som är både jämn och stabilt. Har man gjort alla steg noggrant från början så kräver marksten inte mycket underhåll, oftast räcker det med att borsta av stenarna vid behov för att hålla en ren och snygg yta. Dock kan det behövas fyllas på med fogsand någon gång emellanåt, märker du att springorna blir tydliga eller att någon sten sitter löst så löser du det oftast enkelt genom att endast fylla på med lite fogsand. Häll på, borsta, vattna, häll på och borsta igen så håller du din stenlagda yta stabil och stilren.

Fogsanden är sandfärgad och säljs i behändiga 15 kg säckar.

Boke