Trall Tryckimpregnerad


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Köp Sveriges mest sålda trall!

Är du sugen på att bygga ett trädäck? Här hittar du Sveriges mest sålda trall till billigt pris. Trallen är en kvalitétstrall av svensk furu. Trallvirket är tryckimpregnerat och säljs i dimensionerna 22 x 95 mm och 28 x 120 mm i längderna 3 meter, 3,6 meter, 4,2 meter, 4,8 meter och 5,4 meter. Trallen är sorterad i en mix av G4-2 och G4-3 klass, den har fyra rundade kanter och är hyvlad på alla fyra sidor. Vi erbjuder dig trall av hög kvalitét till ett lågt pris, så att du kan förverkliga dina altandrömmar. 

2019 korades jem & fix till att sälja sveriges billigaste altanprojekt!
Klicka här för att läsa mer om Sveriges billigaste altanprojekt.

Vad betyder det att trallen är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB?

Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till virkets kärna och är, till skillnad från exempelvis träolja som endast skyddar trallens yta, den enda metod som skyddar hela trallvirket från röta. 

Trallen vi erbjuder är en tryckimpregnerad trall märkt NTR-AB. Virke märkt NTR-AB rekommenderas att användas till byggkonstruktioner ovan mark och är därför ett perfekt val när du ska lägga trall. NTR-märkningen garanterar att virket är kvalitetskontrollerat och har en långvarig beständighet samt skydd mot röta. Tryckimpregnerat NTR-märkt virke säljs med 20-års rötskyddsgaranti, så att du kan vara säker på att ditt trädäck håller sig starkt och friskt i många år framöver.

Vad ska man tänka på när man lägger trall?

Det finns några saker som är viktigt att tänka på när du lägger trall. Här kommer våra bästa tips för tralläggning:

Mät och planera - Innan du börjar bygga är det en god idé att mäta ytan där du ska lägga trall och räkna ut hur mycket trallvirke som kommer att gå åt. På så sätt kan du handla hem rätt mängd virke i förväg och du slipper avbryta tralläggningen när du är mitt uppe i arbetet. 

Virkesåtgång och centrumavstånd vid tralläggning - Vi brukar säga att du kan beräkna virkesåtgången till ca 8,4 löpmeter per m². Men virkesåtgången skiljer sig både beroende på vilken dimension du väljer att använda på ditt trallvirke samt på formen på ditt trädäck. Köp alltid lite extra trall till ditt projekt, för att täcka upp för spill. 

Centrumavståndet för golvbjälkarna ska vara max 600 mm.

Välj rätt skruv - När du monterar trall bör du använda trallskruv av rostfritt stål, eller trallskruv med godkänd rostskyddsbeläggning. Vi rekommenderar skruv i kvalitet A2, A4 eller med rostskyddsbeläggning Protect 4. Läs mer om trallskruv här.

Hur behandlar man trall på bästa sätt?

Tryckimpregnerad trall behöver i regel inte underhållas alls för att hålla sig stark och skyddad mot röta. Däremot kan trallen bli smutsig och då kan det ju vara snyggt att rengöra den. Om trallen är lätt smutsig räcker det oftast med att skura trallen med såpa. Är trallen ordentligt smutsig eller angripen av alger eller mögel rekommenderar vi att du rengör din trall med alg- och mögeltvätt. Alg- och mögeltvätt rengör trallen på djupet och får bort grövre smuts samt angrepp från alger och mögel. När du rengör trall är det viktigt att du ser till att träfibrerna på trallen inte förstörs. Se därför till att du använder en borste, eller ett munstycke på din högtryckstvätt, som inte riskerar att riva upp träfibrerna på trallen. Se vårt utbud av Alg- och mögeltvätt här.

Allt trallvirke bleknar något med åren, om du vill behålla trallens yta kan du bestryka trallen med träolja. Träolja motverkar även sprickbildning i trallvirket. Se vårt utbud av träolja här. 

Hur ska tryckimpregnerad trall återvinnas?

Har du brutit bort ett gammalt trädäck för att bygga en ny altan, eller har du spillvirke över från altanprojektet? Ibland får man trallvirke över som inte kommer till användning och då ska du självklart återvinna virket. Tryckimpregnerad trall går alldeles utmärkt att återvinna och ska lämnas in på kommunens återvinningscentral och hanteras enligt din kommuns anvisningar för återvinning av tryckimpregnerat virke. Du får inte själv elda upp tryckimpregnerat virke, detta är förbjudet på grund av att tryckimpregnerat virket innehåller koppar.

Mer trall för pengarna!