Trall Impregnerad 22 x 95 mm - 3 m Södra Wood

Art.nr: 9057383

Trall Impregnerad 22 x 95 mm - 3 m Södra Wood

Art.nr: 9057383
  • Trallbräda
  • Mått: 22 x 95 mm - 3 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
44.85

Produktbeskrivning

Trall G4-3 Impregnerad NTR AB - 3 m

Klassisk tryckimpregnerad trall från Södra, anpassad för trädäck utomhus. Trallen har dimensionen 22 x 95 mm och längden 3 m.

Trallbrädor från Södra är Sveriges mest sålda trall. Trallen håller hög kvalitet och är perfekt för att du ska lyckas med ditt trädäck. Trallbrädorna är av svensk furu och är sorterade i en mix av G4-2 och G4-3 klass. Trallen har fyra rundade kanter och är hyvlad på alla fyra sidorna.

Tryckimpregnerad trall NTR-AB

Trallen är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB. Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till virkets kärna och den enda metod som skyddar hela virket från röta. Detta till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar virkets yta. Virke märkt NTR-AB rekommenderas att användas till byggkonstruktioner ovan mark, och är därför perfekt för exempelvis trall. Virket är kvalitetskontrollerat, det har en garanterad långvarig beständighet samt skydd mot röta och säljs med 20-års rötskyddsgaranti.

Vad ska man tänka på vid montering av trall?

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när du ska bygga ditt trädäck. Ett tips är att du innan du börjar bygga, mäter och räknar ut hur mycket virke som kommer att gå åt, så att du kan handla hem rätt mängd virke och slippa avbryta bygget när du är mitt uppe i det. Virkesåtgången vid montering av trall kan beräknas till ca 8,4 löpmeter per m². Centrumavståndet för golvbjälkar ska vara max 600 mm och trallen bör monteras med trallskruv av rostfritt stål eller med godkänd rostskyddsbeläggning, med minsta dimension 4,2 mm. Vi rekommenderar skruv i kvalitet A2, A4 eller Protect 4.

Hur ska trall 22 x 95 mm behandlas?

Tryckimpregnerat trallvirke behöver i regel inte underhållas. Dock kan det ju bli smutsigt under årets gång och kan även blekna något med åren. För att behålla en fräsch och snygg yta kan du därför behöva rengöra och eventuellt bestryka trallen med träolja, för att motverka sprickbildning vid utsatta lägen.

Om trallen är lätt smutsig räcker det att endast skura trallen med såpa, men för att verkligen rengöra trallen på djupet och få bort grövre smuts, alger och mögel rekommenderar vi att du rengör din trall med alg- och mögeltvätt. När du rengör trallen är det viktigt att se till att träfibrerna inte förstörs. Se därför till att du antingen använder en borste, eller ett munstycke på din högtryckstvätt, som inte river upp träfibrerna på trallen.

Återvinning av tryckimpregnerad trall 22 x 95 mm

Tryckimpregnerad trall går att återvinna och ska hanteras enligt din kommuns anvisningar. Vanligtvis ska impregnerad trall lämnas in på återvinningscentralen. Det är förbjudet att som privatperson elda upp tryckimpregnerat virke. Det tryckimpregnerade virket innehåller koppar och ska därför lämnas in för återvinning på din återvinningscentral.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 22 x 95 mm
Längd 3 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider