Trall Impregnerad 22 x 95 mm - 4,8 m Södra Wood

Art.nr: 9057386

Trall Impregnerad 22 x 95 mm - 4,8 m Södra Wood

Art.nr: 9057386
  • Trallbräda
  • Mått: 22 x 95 mm - 4,8 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
71.76

Produktbeskrivning

Trall G4-3 Impregnerad NTR AB - 4,8 m

Tänkte du skuva ett trädäck i sommar? Trall från Södra är Sveriges mest sålda trallbrädor. Trallen är en klassisk tryckimpregnerad trall som håller hög kvalitet och är anpassad för just trädäck utomhus. Trallbrädorna är av svensk furu och sorterade i en mix av trallbrädor i G4-2 klass och G4-3 klass, de har fyra rundade kanter och är hyvlade på alla fyra sidorna. Trallen har dimensionen 22 x 95 mm och längden 4,8 meter. 

Trall 22 x 95 mm Tryckimpregnerad NTR-AB

Trallen från Södra är tryckimpregnerad och klassad NTR-AB. Tryckimpregnering är den enda metod som skyddar hela virket från röta och når, till skillnad mot träolja, ända in till virkets mitt och inte bara ytan av träet. Virke märkt NTR-AB rekommenderas att användas till byggkonstruktioner ovan mark, och är därför perfekt för exempelvis trall. Virket är kvalitetskontrollerat, det har en garanterad långvarig beständighet samt skydd mot röta och säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Montera trall 22 x 95 mm

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när du ska bygga ditt trädäck. Ett tips innan du börjar skruva är att du mäter och räknar ut hur mycket virke som kommer att gå åt för trädäcket, så att du kan handla hem rätt mängd virke i förväg och slippa avbryta bygget när du är mitt uppe i det. Virkesåtgången vid montering av trall kan beräknas till ca 8,4 löpmeter per m². Centrumavståndet för golvbjälkar ska vara maximalt 600 mm och trallen bör monteras med en trallskruv av rostfritt stål eller som har en godkänd rostskyddsbeläggning. Skruven ska ha minsta dimension 4,2 mm. Vi rekommenderar att du väljer skruv i kvalitet A2, A4 eller Protect 4.

Underhåll trall 22 x 95 mm

Tryckimpregnerat trallvirke behöver inte underhållas för att det ska hålla. Däremot kan ditt trädäck smutsas ner under årets gång och det kan även blekna något med åren. För att lyckas behålla en fräsch och snygg yta kan du därför behöva rengöra och eventuellt stryka trallbrädorna med träolja. Träolkan kan även motverka sprickbildning på trall i utsatta lägen.

Om trallen är lätt nedsmutsad räcker det att med att endast skura rent trallen med vatten och såpa. Men för att verkligen rengöra trallen på djupet och få bort grövre smuts som satt sig på trallbrädorna, samt för att få bort alger och mögel rekommenderar vi att du rengör din trall med alg- och mögeltvätt. När du rengör trallen är det viktigt att du ser till att träfibrerna inte förstörs, använd därför en borste eller ett munstycke på din högtryckstvätt, som du är säker på inte river upp träfibrerna på trallen.

Återvinning tryckimpregnerad trall 22 x 95 mm

Tryckimpregnerad trall går att återvinna och ska hanteras enligt din kommuns anvisningar. Vanligtvis ska impregnerad trall lämnas in på återvinningscentralen. Det är förbjudet att som privatperson elda upp tryckimpregnerat virke. Det tryckimpregnerade virket innehåller koppar och ska därför lämnas in för återvinning på din återvinningscentral.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 22 x 95 mm
Längd 4,8 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider