Trall impregnerad 22 x 95 mm - 3,6 Södra Wood

Art.nr: 9057384

Trall impregnerad 22 x 95 mm - 3,6 Södra Wood

Art.nr: 9057384
  • Trallbräda
  • Mått: 22 x 95 mm - 3,6 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
53.82

Produktbeskrivning

Trall G4-3 Impregnerad NTR AB - 3,6 m

Ska du bygga ett trädäck? Den här klassiska tryckimpregnerade trallen från Södra är speciellt anpassad för trädäck utomhus. Trallen har dimensionen 22 x 95 mm och längden 3,6 meter.

Den populära tallen från Södra är Sveriges mest sålda trall. Trallen håller hög kvalité och är perfekt för att du ska kunna lyckas med ditt trädäck. Trallbrädorna är tillverkade av svensk furu och sorterade i en mix av G4-2 och G4-3 klass. Trallbrädorna har fyra rundade kanter och är hyvlade på alla fyra sidorna.

Trall tryckimpregnerad NTR-AB

Trallen är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB. Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till virkets kärna och den enda metod som kan garantera att virket är helt skyddat från röta, till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar virkets yta. Till trädäck, och andra byggkonstruktioner ovan mark, rekommenderas att använda virke märkt NTR-AB. Virket är kvalitetskontrollerat och har garanterat en långvarig beständighet samt skydd mot röta. Den tryckimpregnerade trallen säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Vad ska man tänka på vid montering av trall 22 x 95 mm?

Det finns några saker som är viktigt att tänka på när du ska skruva trall. Vi rekomenderar att du innan du börjar bygga, mäter och räknar ut hur mycket virke som kommer att gå åt till ditt trädäck. På så sätt kan du handla hem rätt mängd virke innan du sätter igång och slippa avbryta bygget när du är mitt uppe i det. Virkesåtgången vid montering av trall kan beräknas till ca 8,4 löpmeter per m². Centrumavståndet för golvbjälkar ska vara max 600 mm och trallen ska skruvas med trallskruv av rostfritt stål eller skruv med godkänd rostskyddsbeläggning. Skruven ska ha minsta dimension 4,2 mm. Vi rekommenderar skruv av kvalitet A2, A4 eller Protect 4.

Hur ska trall 22 x 95 mm behandlas?

Tryckimpregnerad trall behöver i regel inte underhållas. Dock kan trallen bli smutsig under årets gång och även blekna något med åren, så för att behålla en snygg och fräsch yta kan du behöva rengöra trallen och eventuellt stryka brädorna med träolja. På så sätt motverkar du även sprickbildning.

Om trallen är lätt smutsig räcker det att du endast skurar trallen med såpa, men för att verkligen få rent trallen på djupet och för att få bort grövre smuts samt alger och mögel rekommenderar vi att du rengör din trall med alg- och mögeltvätt. När du rengör trallen är det viktigt att se till så att träfibrerna inte förstörs. Använd antingen en borste, eller ett munstycke på din högtryckstvätt, som inte river upp träfibrerna på trallen.

Återvinning av tryckimpregnerad trall 22 x 95 mm

Tryckimpregnerad trall går precis lika bra att återvinna som obehandlat virke. Lämna in den impregnerade trallen på återvinningscentralen enligt din kommuns anvisningar. Det är förbjudet att som privatperson elda upp tryckimpregnerat virke då det innehåller koppar.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 22 x 95 mm
Längd 3,6 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider