Trall Impregnerad 22 x 95 mm - 4,2 m Södra Wood

Art.nr: 9057385

Trall Impregnerad 22 x 95 mm - 4,2 m Södra Wood

Art.nr: 9057385
  • Trallbräda
  • Mått: 22 x 95 mm - 4,2 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
58.59

Produktbeskrivning

Trall G4-3 Impregnerad NTR AB - 4,2 m

Klassisk trall från Södra med dimensionen 22 x 95 mm och längden 4,2 meter. Finns även i längderna 3 meter, 3,6 meter 4,8 meter och 5,4 meter.

Trall från Södra är Sveriges mest sålda trallbrädor. Trallen är tryckimpregnerad och anpassad för trädäck utomhus. Den håller hög kvalitet och är perfekt för att du ska lyckas med ditt trädäck. Trallbrädorna är av svensk furu och sorterade i en mixad blandning av G4-2 klass och G4-3 klass. Trallen har fyra rundade kanter och är hyvlad på alla fyra sidorna.

Tryckimpregnerad trall märkt NTR-AB

Trall 22 x 95 mm är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB. Tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till kärnan av träet och den enda metod som skyddar hela virket från röta. Tryckimpregnering ger därmed ett djupgående skydd till skillnad från exempelvis träolja, som endast skyddar virkets yta.

Virke märkt NTR-AB rekommenderas att användas när du ska bygga konstruktioner ovan mark, och är därför perfekt för just trall. Det tryckimpregnerade virket från Södra är kvalitetskontrollerat och har en garanterad långvarig beständighet samt skydd mot röta. Trallen säljs med 20-års rötskyddsgaranti.

Montera trall 22 x 95 mm - 4,2 m

Det finns några saker som vi tycker är viktiga att tänka på när du ska bygga ett trädäck. Ett tips är att du innan du påbörjar ditt bygge, mäter och räknar ut hur mycket virke som kommer att gå åt, så att du kan handla hem rätt mängd virke och slippa avbryta bygget när du är mitt uppe i det. Virkesåtgången vid montering av trall kan beräknas till ca 8,4 löpmeter per m² och centrumavståndet för golvbjälkar ska vara max 600 mm. När du väljer skruv till ditt trädäck ska du välja en trallskruv av rostfritt stål eller med godkänd rostskyddsbeläggning, vi rekommenderar skruv i kvalitet A2, A4 eller Protect 4. Använd en skruv med minsta dimension 4,2 mm.

Så ska trall behandlas

Tryckimpregnerat trallvirke behöver i regel inte underhållas för att det ska hålla. Däremot kan det ju bli smutsigt under årets gång och brädorna kan även blekna något med åren. För att behålla en fräsch och snygg yta på ditt trädäck kan du därför behöva rengöra det och eventuellt bestryka trallen med träolja. Oljan motverkar även sprickbildning i trallen vid utsatta lägen.

Om din trall är lätt smutsig räcker det med att du endast skurar trallbrädorna med såpa, men för att verkligen rengöra trallen på djupet och få bort grövre smuts, alger och mögel rekommenderar vi att du rengör din trall med alg- och mögeltvätt. När du ska rengöra trallen är det viktigt att se till så du inte förstör träfibrerna. Se därför till att antingen använda ett munstycke på din högtryckstvätt, eller att borsta med en borste, som inte river upp träfibrerna på trallen.

Återvinning av tryckimpregnerad trall NTR-AB

Tryckimpregnerad trall går att återvinna och ska hanteras enligt din kommuns anvisningar. Vanligtvis ska tryckimpregnerad trall lämnas in på kommunens återvinningscentral. Det är förbjudet att som privatperson elda tryckimpregnerat virke då det tryckimpregnerade virket innehåller koppar. Därför ska överbliven trall och spillvirke lämnas in för återvinning på din återvinningscentral.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 22 x 95 mm
Längd 4,2 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider