Trall Impregnerad 28 x 120 mm - 3,6 m Södra Wood

Art.nr: 9057390

Trall Impregnerad 28 x 120 mm - 3,6 m Södra Wood

Art.nr: 9057390
  • Trallbräda
  • Mått: 28 x 120 - 3 ,6 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
59.22

Produktbeskrivning

Trall G4-3 Impregnerad NTR AB - 3,6 m

Klassiska tryckimpregnerade trallbrädor från Södra. Trallen är anpassad för trädäck utomhus, den har dimensionen 28 x 120 mm och längden 3,6 meter. 

Trallbrädor från Södra är den mest sålda trallen i Sverige. Det är en trall av hög kvalitet som är perfekt för att lyckas med trädäcket. Trallbrädorna är av svensk furu, de har fyra rundade kanter och är hyvlade på alla fyra sidorna. Trallen är sorterad i en mix av brädor i G4-2 klass och G4-3 klass.

Trall 28 x 120 Tyckimpregnerad NTR-AB

Trallen är tryckimpregnerad NTR-AB, en impregnering som når ända in på djupet och skyddar hela virket in till kärnan av träet. Tryckimpregnering är den enda metod som skyddar hela virket. Jämfört med exempelvis träolja, som endast skyddar virkets yta, så ger tryckimpregneringen ett garanterat genomgående skydd. Trallen är kvalitetskontrollerad och har en garanterad långvarig beständighet, och säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Virke märkt NTR-AB rekommenderas att användas till byggkonstruktioner ovan mark, och är därför perfekt för just trallbrädor och trädäck.

Montera Trall 28 x 120 - 3,6 m

Att bygga ett trädäck är inte så svårt, men det finns några saker som är viktigt att tänka på och som kommer att underlätta projektet. Ett sak är förarbetet, vi rekommenderar att du innan du börjar bygga, mäter och räknar ut hur mycket virke som kommer att gå åt. På så att du kan handla hem rätt mängd virke och slippa avbryta bygget när du är mitt uppe i det. Hur vet man hur mycket trall som går åt? Virkesåtgången vid montering av trall kan beräknas med ca 8,4 löpmeter per m². Centrumavståndet för golvbjälkar bör vara max 600 mm och trallen bör monteras med trallskruv med minsta dimension 4,2 mm och av rostfritt stål eller med godkänd rostskyddsbeläggning, för att du ska få ett stabilt och hållbart slutresultat. Vi rekommenderar att du använder skruv i kvalitet A2, A4 eller Protect 4.

Underhåll Trall 28 x 120 - 3,6 m

Då trallen är tryckimpregnerad behöver ditt trädäck i regel inte underhållas. Dock rekommenderas att rengöra trallen när den blir smutsig. Om trallen är lätt smutsig räcker det att endast skura trallen med såpa och vatten, men för att verkligen rengöra trallen på djupet och få bort grövre smuts, alger och mögel rekommenderar vi att du rengör din trall med alg- och mögeltvätt. När du rengör trallen är det viktigt att se till att träfibrerna inte förstörs. Se därför till att du antingen använder en borste, eller ett munstycke på din högtryckstvätt, som inte river upp träfibrerna på trallen.

Trost tryckimpregnering så kan trall blekna något med åren. För att behålla den fräscha och snygg ytan på dina trallbrädor kan du stryka trallen med träolja. Träolja motverkar även sprickbildning på trall i utsatta lägen.

Återvinn din tryckimpregnerade trall

Återvinn din tryckimpregnerade trall på din återvinningscentral. Trallvirke som blir över vid ett bygge eller brutits upp från ett gammalt trädäck går att återvinna och ska hanteras enligt din kommuns anvisningar, vanligtvis ska impregnerad trall lämnas in på återvinningscentralen. Det är förbjudet att som privatperson själv elda upp tryckimpregnerat virke eftersom att tryckimpregnerat virket innehåller koppar. Lämna därför trallen på din återvinningscentral.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 28 x 120 mm
Längd 3,6 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider