Trall Impregnerad 28 x 120 mm - 3 m Södra Wood

Art.nr: 9057388

Trall Impregnerad 28 x 120 mm - 3 m Södra Wood

Art.nr: 9057388
  • Trallbräda
  • Mått: 28 x 120 - 3 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • 20-års rötskyddsgaranti
49.35

Produktbeskrivning

Trall G4-3 Impregnerad NTR AB - 3 m

Trall 28 x 120 mm med längden 3 meter är en klassisk tryckimpregnerad trall från Södra. Trallen är anpassad för trädäck utomhus. Den har dimensionen 28 x 120 mm och längden 3 meter.

Trallvirke från Södra är Sveriges mest sålda trall. Trallen håller en hög kvalité och är ett perfekt material för att du ska lyckas med ditt trädäck. Trallbrädorna är tillverkade av svensk furu och sorterade i en mix av G4-2 och G4-3 klass. Trallbrädorna har fyra rundade kanter och är hyvlade på alla fyra sidorna.

Tryckimpregnerad trall märkt NTR-AB

Trall 28 x 120 mm - 3 m är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB. Vad betyder det? Jo, tryckimpregnering är en impregnering som når ända in till virkets kärna och faktiskt den enda metod som skyddar hela virket från röta. Detta till skillnad från exempelvis träolja som endast skyddar virkets yta. Virke märkt NTR-AB rekommenderas att användas till byggkonstruktioner som är ovan mark, och är därför perfekt för just trall. Trallvirket är kvalitetskontrollerat, det har en garanterad långvarig beständighet samt skydd mot röta och säljs därför med 20-års rötskyddsgaranti, så att du kan känna dig säker med ditt val av trall.

Vad ska du tänka på vid montering av trall 28 x 120 mm?

Det finns några saker som vi tycker är viktigt att tänka på när du ska bygga ett trädäck. Vårt första tips innan du börjar bygga är att du mäter och räknar ut hur mycket virke som kommer att gå åt. På så sätt kan du handla hem rätt mängd virke och slippa avbryta byggprojektet när du är mitt uppe i det. Virkesåtgången vid montering av trall kan du beräkna till ca 8,4 löpmeter per m². Centrumavståndet för golvbjälkar ska vara maximalt 600 mm och trallen bör monteras med trallskruv av rostfritt stål eller trallskruv med godkänd rostskyddsbeläggning. Trallskruven ska ha minsta dimension 4,2 mm, vi rekommenderar att du använder skruv i kvalitet A2, A4 eller Protect 4.

Hur ska trall 28 x 120 mm behandlas?

Tryckimpregnerat trallvirke behöver faktiskt inte underhållas. Dock kan trallen bli smutsig under årets gång och även blekna något med åren. För att behålla en fräsch och snygg yta på trallen kan du därför behöva rengöra den och eventuellt stryka trallen med träolja, detta kan även motverka sprickbildning vid utsatta lägen.

Om trallbrädorna är lätt smutsiga räcker det att du endast skurar trallen med såpa. Men för att verkligen rengöra trallbrädorna på djupet och få bort grov smuts, alger samt mögel rekommenderar vi att du rengör din trall med alg- och mögeltvätt. Det är viktigt att se till att träfibrerna inte förstörs när du rengör trallen. Se därför till att antingen använda en borste eller ett munstycke på din högtryckstvätt, som inte river upp träfibrerna på trallbrädorna.

Återvinning av tryckimpregnerad trall 28 x 120 mm

Tryckimpregnerat trallvirke går, och ska, återvinnas. Vanligtvis ska impregnerad trall lämnas in på återvinningscentralen, följ just din kommuns anvisningar. Det är förbjudet att som privatperson elda upp tryckimpregnerat virke då det innehåller koppar, därför ska tryckimpregnerat trallvirke lämnas in för återvinning på din återvinningscentral.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Dimension 28 x 120 mm
Längd 3 m
Klassificering NTR-AB

Info & guider