Fogsand Grå 15 kg Boke

Art.nr: 9047515

Fogsand Grå 15 kg Boke

Art.nr: 9047515
  • Fogsand
  • Färg: Grå
  • 0-2 mm
  • 15 kg
49.95

Produktbeskrivning

Fogsand 0-2 mm

Fogsand används vid stenläggning för att ge stabilitet till marksten och plattor. När man lägger marksten och plattor är det lönsamt att göra alla steg noggrant för att få ett snyggt och hållbart resultat och en stabil grund som inte kräver mycket underhåll i efterhand.

Vid läggning av marksten ska man alltid börja med att markera ut ytan där stenarna ska ligga för att få en tydlig överblick. Därefter ska ytan grävas, täckas med marktäckningsduk för att stoppa ogräs och djur att ta sig upp igenom stenarna, och fyllas med grus i olika lager innan man lägger stenarna på plats. Det är viktigt att inte lägga stenarna för tätt utan att lämna ett litet mellanrum mellan dem för att ge plats till fogsanden som man avslutningsvis använder för att bringa stabilitet till den stenlagda ytan och fästa stenarna.

Fogsanden hälls ut över markstenarna eller plattorna och borstas ut för att få en jämn spridning över hela ytan. Vattna lätt över den sandströdda ytan för att få fogen att komprimeras ner i springorna och häll sedan på ytterligare sand för att fylla upp springorna. Fogsand är en sand specialanpassad just för att enkelt kunna rinna ner i fogarna. Fogsanden är vad som håller stenarna på plats och gör att det stenlagda underlaget blir stabilt. 

Ett noggrant förarbete och avslut är det viktigaste för att den stenlaga uppfarten, uteplatsen eller gångstigen ska få ett jämn och snyggt resultat. Marksten kräver inte mycket underhåll, oftast räcker det med att borsta av stenarna vid behov för att hålla en ren och snygg yta. Dock kan man behöva fylla på med fogsand emellanåt, känner du att springorna blir tydliga eller att någon sten sitter löst så löser du det oftast enkelt genom att endast fylla på med lite fogsand. Häll på, borsta, vattna, häll på och borsta igen så håller du din stenlagda yta stabil och slät.

Sanden är gråfärgad och säljs i behändiga 15 kg säckar.

Boke