Markstensplatta Nordic Grå 35 x 35 x 5 cm Boke

Art.nr: 9055002

Markstensplatta Nordic Grå 35 x 35 x 5 cm Boke

Art.nr: 9055002
 • Markstensplatta Nordic
 • Kulör: Grå
 • Mått: 35 x 35 x 5 cm - 8,16 sten/m²
 • Vikt: 14 kg/st. - 90 st./pall - Vikt/pall: 1260 kg
 • Trafikklass: GC
29.95

Produktbeskrivning

Markstensplatta Grå

Markstensplatta Nordic Grå är en ljusgrå markstensplatta med en slät yta som ger en stilfull och neutral känsla i trädgården. Plattan har en kvadratisk utformning med längden och bredden 35 cm och höjden 5 cm. En platta väger ca. 14 kg, och en pall rymmer 90 st. plattor.

Markstensplattor passar att lägga i många delar av trädgården, de lämpar sig exempelvis perfekt till uteplatsen, runt husfasaden eller till gångstigar både runt och genom trädgården. Plattorna ger ett snyggt och vårdat intryck till hemmet, utan att kräva mer underhåll än en enkel avborstning, eller att spolas med vatten emellanåt.

Specifikationer

 • Mått/sten: 35 x 35 x 5 cm
 • Vikt/sten: 14 kg
 • Sten/m2: 8,16 st
 • Sten/pall: 90 st
 • Vikt/pall: 1260 kg
 • Trafikklass: GC
 • Färg: Grå

Så lägger du sten i trädgården

Sten är ett mångsidigt material som kan användas på de flesta platser i din trädgård. När du ska lägga markstensplattor är förarbetet A och O för att slutresultatet ska bli lyckat och så som du önskar. Det krävs att du gör ett noggrant arbete från grunden för att underlaget ska bli snyggt och inte kräva så mycket arbete och underhåll framöver. Vid läggning av markstensplattor rekommenderar vi att du alltid ska börja med att markera ut ytan där stenarna ska ligga. På så sätt får du tidigt en bra blick över hur resultatet kommer att se ut och hur plattorna behöver läggas för att få det resultat som du önskar. Ett smidigt sätt att markera ytan och för att få en tydlig bild är att sätta ner träpinnar i marken runt området där stenen ska läggas och att dra ett snöre emellan dem.

När du har markerat ytan ska underlaget grävas jämt för att skapa en plan yta. Gräv med en jämn svag lutning bort från huset för att förbereda så att vatten sedan leds bort från husgrunden när det regnar. När underlaget har en plan men lätt sluttande yta ska du täcka hela ytan med marktäckväv eller barkduk. Täckväven, eller duken används främst för att hindra djur samt ogräs från att tränga sig upp genom plattorna. Duken ska täckas med grus och vanligtvis görs det i tre lager. I grunden läggs bärlagergrus, efter det ett fint läggningsgrus och överst ett lager av sättsand.

När ovanstående är gjort är grundarbetet färdigt och du kan börja lägga plattorna. Det är viktigt att plattorna inte läggs för tätt utan att ett litet mellanrum lämnas mellan varje platta, som sedan kan fyllas med fogsand. Fogsanden ska hällas över plattorna först när alla plattor är på plats. Borsta ut sanden jämt så att den tar fäste i springorna mellan plattorna och vattna sedan över plattorna så att sanden sjunker ner och komprimeras i springorna. Häll slutligen på, och borsta ut, ytterligare fogsand så att stenarna fästs stabilt.

Boke

Info & guider